Οπλισμένοι αστυνομικοί στο Ναό Και διέκοψαν τη Θεία Λειτουργία

Οπλισμένοι αστυνομικοί στο Ναό. Και διέκοψαν τη Θεία Λειτουργία

Αν και είμαστε ακόμη σε πλήρη εξέλιξη του κορωνοϊού, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ο Ναός είναι ένας Χώρος Ιερός.

Στο Παρίσι, ένας εφημέριος κατήγγειλε  την είσοδο ένοπλων αστυνομικών στο Ναό την ώρα της Θείας Λειτουργίας.

Παρίσι: ένοπλοι αστυνομικοί στο Ναό

Εν μέσω έκτακτης ανάγκης εξ αιτίας του κορωνοϊού κάθε Εθνική Κυβέρνηση έχει εκδώσει κανόνες και κανονισμούς που όλοι πρέπει να σέβονται, ξεκινώντας από τους ίδιους για να αποφευχθούν συγκεντρώσεις. Ένα από τα μέρη που αναφέρονται ως "τόπος συναθροίσεως" είναι οι Ναοί και οι Ενορίες.

Για το λόγο αυτό, όπως και στην Ιταλία, ακόμη και στη Γαλλία, η τέλεση των Θείων Λειτουργιών  απαγορεύεται με την παρουσία μεγάλου αριθμού πιστών. Όμως όχι για να μπει κάποιος σε ένα Ναό για μια ατομική προσευχή.

Και  στο Παρίσι, οι ιερείς εφοδιάστηκαν για τη μετάδοση της Θείας Λειτουργίας  μέσα  κοινωνικής δικτύωσης. Όμως, για να μην είναι ολότελα απούσα η Εκκλησία , επιτρέπεται ένας πολύ μικρός αριθμός πιστών … ή αυτό τουλάχιστο νόμιζε ο Π. Φίλιπ. Μαζί του στο Ναό  την Κυριακή 19 Απριλίου, υπήρχε μόνο ένας υπηρέτης, ένας ψάλτης και τρεις πιστοί.

Πατέρας Φιλίπ: "Ήμασταν συνολικά 7 άτομα στην εκκλησία"

«Ήμασταν συνολικά επτά, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου, η εξωτερική πόρτα ήταν κλειστή για να εμποδίσει την είσοδο σε περισσοτέρους πιστούς. Αλλά στη μέση της Θείας Λειτουργίας, τρεις ένοπλοι αστυνομικοί μπήκαν στο Ναό  για να σταματήσουν τη Θεία Λειτουργία "- είπε ο Γάλλος ιερέας στην εφημερίδα Tempi.it

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τον ιερέα ότι "υπήρχαν πάρα πολλοί πιστοί στο Ναό και, επομένως, θεωρείται συνάθροιση:" Αφού διέκοψα τη Θεία Λειτουργία και κατέβηκα από το Ιερό για να μιλήσω μαζί τους, έφυγαν, αλλά πήραν τους 3 πιστούς που ήταν μαζί μου. Αυτό δεν είναι δυνατό. Δεν ήταν συγκέντρωση. Ήρθε η ώρα για τους Επίσκοπους να ακούσουν τις φωνές τους "- είπε λυπημένος ο π. Φίλιπ.

Παρίσι, ο Αρχιεπίσκοπος: "Η είσοδος στην Εκκλησία με όπλα είναι απαράδεκτη"

Και πράγματι  ο Αρχιεπίσκοπος του Παρισιού υπερασπίστηκε αμέσως το έργο του ιερέα του, και δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο να εισέρχονται ένοπλοι αστυνομικοί στους Ναούς: «Αυτό είναι απαράδεκτο επειδή απαγορεύεται ρητά στους αστυνομικούς να είναι ένοπλοι όταν μπαίνουν στο Ναό. Δεν υπήρχαν τρομοκράτες εκεί! ".

Μετά το περιστατικό των αστυνομικών που μπήκαν για να διακόψουν τη Θεία Λειτουργία στην Κρεμόνα, το ίδιο συνέβη τώρα στο Παρίσι.

Η κατάσταση ίσως ξεφεύγει: σε αυτήν την περίπτωση δεν αφορά μόνο την επιβολή των κανόνων. Πρώτα απ 'όλα, είναι σεβασμός για ένα τόπο που εκτός από δημόσιος είναι και ιερός. Αυτό, ίσως, ακόμη δεν το έχουν

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου