ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ “ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ” ΧΟΓΚ ΚΟΓΚ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ Η ΣΥΛΛΗΨΗ 15 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ

ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ “ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ” ΧΟΓΚ ΚΟΓΚ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ Η ΣΥΛΛΗΨΗ 15 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ

Είναι γνωστό ότι, από το καλοκαίρι 2019, η “συνθήκη” πάνω στην οποία βασίσθηκε η επιστροφή του Χονγκ Κογκ από τη Μεγάλη Βρετανία στην Κίνα “ Ένα έθνος – 2 πολιτικά συστήματα ” αντιμετωπίζει προβλήματα εφαρμογής. Η απόφαση της τοπικής, φιλοκινεζικής, διοίκησης να στέλλονται στην κινεζική ενδοχώρα όσοι καταδικάζονται για αδικήματα οδήγησε στη, νόμιμη καταρχήν, διαμαρτυρία της 18-8-2019, η οποία κατέληξε σε διαδήλωση 1,7 εκατομμυρίων ανθρώπων ζητώντας δημοκρατία και στις επόμενες, ανά εβδομάδα, “ παράνομες συγκεντρώσεις “ και συγκρούσεις κατοίκων – αστυνομίας. ΟΙ διαδηλώσεις τερματίσθηκαν και λόγω της πανδημίας, αλλά μέσα Απριλίου 2020 συνελήφθησαν 15 ηγέτες της αντιπολίτευσης ανάμεσά τους ο πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Martin Lee και άλλα στελέχη κομμάτων για “ οργάνωση και συμμετοχή σε παράνομες διαδηλώσεις”.
Οι περισσότεροι αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι όμως η τοπική καθολική επιτροπή “ Δικαιοσύνη και Ειρήνη ” χαρακτήρισε ως πολιτική δίωξη την ενέργεια της διοίκησης του Χονγκ Κογκ και ζήτησε τη δημιουργία ανεξάρτητης Επιτροπής, η οποία θα εξετάσει την όλη αντιμετώπιση των διαδηλωτών από την πλευρά της Αστυνομίας … Ανεξάρτητοι παρατηρητές φοβούνται χειροτέρευση της κατάστασης ως την εκλογές του προσεχούς Σεπτεμβρίου, όπου η αντιπολίτευση “απειλεί” να γίνει πλειοψηφία.

Πληροφορίες και φωτογραφία συλληφθέντων από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
  

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 6 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου