ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ “ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ” ΧΟΓΚ ΚΟΓΚ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ Η ΣΥΛΛΗΨΗ 15 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ

ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ “ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ” ΧΟΓΚ ΚΟΓΚ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ Η ΣΥΛΛΗΨΗ 15 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ

Είναι γνωστό ότι, από το καλοκαίρι 2019, η “συνθήκη” πάνω στην οποία βασίσθηκε η επιστροφή του Χονγκ Κογκ από τη Μεγάλη Βρετανία στην Κίνα “ Ένα έθνος – 2 πολιτικά συστήματα ” αντιμετωπίζει προβλήματα εφαρμογής. Η απόφαση της τοπικής, φιλοκινεζικής, διοίκησης να στέλλονται στην κινεζική ενδοχώρα όσοι καταδικάζονται για αδικήματα οδήγησε στη, νόμιμη καταρχήν, διαμαρτυρία της 18-8-2019, η οποία κατέληξε σε διαδήλωση 1,7 εκατομμυρίων ανθρώπων ζητώντας δημοκρατία και στις επόμενες, ανά εβδομάδα, “ παράνομες συγκεντρώσεις “ και συγκρούσεις κατοίκων – αστυνομίας. ΟΙ διαδηλώσεις τερματίσθηκαν και λόγω της πανδημίας, αλλά μέσα Απριλίου 2020 συνελήφθησαν 15 ηγέτες της αντιπολίτευσης ανάμεσά τους ο πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Martin Lee και άλλα στελέχη κομμάτων για “ οργάνωση και συμμετοχή σε παράνομες διαδηλώσεις”.
Οι περισσότεροι αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι όμως η τοπική καθολική επιτροπή “ Δικαιοσύνη και Ειρήνη ” χαρακτήρισε ως πολιτική δίωξη την ενέργεια της διοίκησης του Χονγκ Κογκ και ζήτησε τη δημιουργία ανεξάρτητης Επιτροπής, η οποία θα εξετάσει την όλη αντιμετώπιση των διαδηλωτών από την πλευρά της Αστυνομίας … Ανεξάρτητοι παρατηρητές φοβούνται χειροτέρευση της κατάστασης ως την εκλογές του προσεχούς Σεπτεμβρίου, όπου η αντιπολίτευση “απειλεί” να γίνει πλειοψηφία.

Πληροφορίες και φωτογραφία συλληφθέντων από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
  

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου