Ολοκληρώθηκε το κοινό προσκύνημα Καθολικών και Διαμαρτυρομένων στους Αγίους Τόπους.

Ολοκληρώθηκε το κοινό προσκύνημα Καθολικών και Διαμαρτυρομένων στους Αγίους Τόπους.

Ένα “σημαντικό βήμα προς  την συμφιλίωση  των δύο μεγαλυτέρων  Χριστιανικών Εκκλησιών στη Γερμανία” είναι η ιδέα που εκφράστηκε σε ένα κοινό μήνυμα του Προέδρου  του Συμβουλίου της Διαμαρτυρόμενης Εκκλησίας  στην Γερμανία (Ekd), τον Επίσκοπο Heinrich Bedford-Strohm, και τον Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας  στην ίδια Χώρα (Dbk), τον Καρδινάλιο Reinhard Marx, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του κοινού προσκυνήματος στους Αγίου Τόπους.

Ο Καρδινάλιος Marx και ο Επίσκοπος  Bedford-Strohm υπενθύμισαν τη σημασία του προσκυνήματος, που έγινε στη διάρκεια  του Αγίου Έτους της Ευσπλαχνίας  λίγους μήνες  από τα εγκαίνια του Ιωβηλαίου έτους των  500 ετών  από την Λουθηρανή Μεταρρύθμιση, ως ένα  «μήνυμα εν Χριστώ”.

“ Η κοινή μας αποστολή για τη Χώρα μας – γράφουν οι δύο Πρόεδροι  στο κοινό ανακοινωθέν που δημοσιεύτηκε από το Πρακτορείο ειδήσεων  Sir – δεν ολοκληρώθηκε ακόμη. Είμαστε βέβαιοι  ότι η εορτή του  Χριστού το έτος  2017 θα είναι μία μαρτυρία πιστευτή στο Θεό και θα μας ενισχύσει  στην κοινή μας πορεία  προς την πλήρη ορατή ενότητα”.

“ Στη συνάντηση με τους Αγίου Τόπους  κατανοήσαμε  την μεταξύ μας βαθειά ενότητα  των μαθητριών και μαθητών  του Χριστού που τον ακολουθούν”, είπε ο Καρδινάλιος  στην Ιερουσαλήμ προχθές  σε μία  συνέντευξη τύπου. Ο Επίσκοπος  της Ευαγγελικής Εκκλησίας  περιέγραψε  το προσκύνημα  ως μία «εμπειρία που δεν θα ξεχαστεί”, στην οποία “μάθαμε να βλέπουμε  με τα μάτια των άλλων. Αυτή είναι μία βάση  πολύ σταθερή  για το οικουμενικό πνεύμα της επετείου της Μεταρρύθμισης. Στην τέλεση της Ευχαριστίας και στην κοινωνία νιώσαμε  ότι η συμφιλιωμένη διαφορά  είναι μια δεσμευτική προοπτική”.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου