Ο ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ TAGLE ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ

6

Ο ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ TAGLE ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ

Ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Μανίλας, που κλήθηκε πριν λίγους μήνες στο Βατικανό να αναλάβει την ευθύνη της ιστορικής Propaganda Fidae ( ή Συνόδου για τον Ευαγγελισμό των Λαών ) παραμένει Πρόεδρος της Διεθνούς Κάριτας. Στα πλαίσια παρουσίασης του απολογισμού της οργάνωσης για το 2019, μέσω live streaming, μαζί με τους Aloysius John ( γραμματέα της οργάνωσης από το 2019). καρδινάλιο Wilfrid Fox Napter, Πρόεδρο της Κάριτας Νοτίου Αφρικής και κα Rita Rhayem, διευθύντρια της Κάριτας Λιβάνου, αναφέρθηκε στους φόβους της Αγίας Έδρας για τα θύματα της πανδημίας και τις προτεραιότητες της Διεθνούς Κάριτας. Παρουσιάζουμε, σε περίληψη, το χαιρετισμό του καρδινάλιου Tagle.
Η Κάριτας προσπάθησε να απαντήσει γρήγορα στις ανάγκες των ανθρώπων που πλήγηκαν από τον κορωνοϊό, να αυξήσει τα προγράμματά της και να φθάσει σε όσους ήθελαν βοήθεια. Σκοπός ήταν να φροντίσουμε, να ενημερώσουμε και να προστατεύσουμε τους πλέον αδύνατους. Η Κάριτας είναι σημείο ελπίδας αλλά και συνοδεία των πιο φτωχών και αδύναμων, θέλει να βελτιώσει τη συμμετοχή τους στην ανθρώπινη ανάπτυξη αλλά προβληματίζεται και για τις επιπτώσεις της πανδημίας στον τρόπο ζωής και στο χώρο εργασίας.
Με ορίζοντα το έτος 2030 η Κάριτας θα συνεχίσει να είναι η φροντίδα της Εκκλησίας για “ τους μη έχοντες φωνή ” και θα προωθήσει την ολοκληρωμένη ανθρώπινη ανάπτυξη επιδιώκοντας μια πλήρη οικολογική μεταστροφή, στα πλαίσια της Laudato si του Πάπα Φραγκίσκου. Η Κάριτας προσκαλεί τους κυβερνώντες και όσους παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον μας να προετοιμασθούν για τις συνέπειες της πανδημίας, όχι μόνο στο υγειονομικό επίπεδο αλλά και λόγω φτωχοποίησης εκατομμυρίων ανθρώπων.
Για το λόγο αυτό η Κάριτας ενώνει τη φωνή της με την έκκληση του Πάπα για διαγραφή των χρεών των πιο φτωχών κρατών της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής, καθότι τα χρέη αυτά, αν πληρωθούν, θα έχουν βαρύτατες επιπτώσεις στην κοινωνική και οικονομική ζωή των οφειλετριών χωρών.
Αντίστοιχα τα μεγαλύτερα προβλήματα κοινωνικής δικαιοσύνης υπάρχουν στις εμπόλεμες περιοχές και όπου ασκείται βία. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους και δυσκολεύονται να επιβιώσουν. Η ολική παύση πυρός είναι η μόνη λύση.
Η Κάρτας προσεύχεται, δρα και υπηρετεί την Αγάπη του Ιησού και της Εκκλησίας προς όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα προς τους πιο φτωχούς.

Πληροφόρηση και αφίσα από AsiaNews.it 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 27 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου