Οκτώ Χριστιανοί σκοτώνονται καθημερινά για την πίστη τους

5

Οκτώ Χριστιανοί σκοτώνονται καθημερινά για την πίστη τους

Οι διώξεις των χριστιανών συνεχίζονται σε όλη την υφήλιο! Ειδικότερα Οκτώ Χριστιανοί σκοτώνονται καθημερινά για την πίστη τους παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από το Open Doors, ένα παγκόσμιο δίκτυο μη κερδοσκοπικών χριστιανικών ΜΚΟ.

Η οργάνωση ανέφερε έναν αριθμό περισσότερων από 260 εκατομμυρίων Χριστιανών που διώχθηκαν μεταξύ 1 Νοεμβρίου 2018 και 31 Οκτωβρίου 2019 και παρουσιάζει 50 χώρες όπου αντιμετώπισαν τους υψηλότερους κινδύνους.
Τα δημοσιευμένα στοιχεία μπορεί να είναι πολύ χαμηλότερα από την πραγματικότητα, προειδοποιεί το Open Doors. Η οργάνωση αναφέρει ότι πολλές δολοφονίες γίνονται κρυφά και δεν αναφέρονται πουθενά, ειδικά σε κλειστές χώρες όπως η Βόρεια Κορέα και το Αφγανιστάν ή όπου υπάρχουν ένοπλες συγκρούσεις όπως η Λιβύη και η Νιγηρία.
Πολλοί χριστιανοί πεθαίνουν επίσης από αυξημένη ευπάθεια σε συγκρούσεις, μακροχρόνια στέρηση βασικών αναγκών ή αποκλεισμό από κοινωνικοοικονομική βοήθεια. Η Βρετανία ανέφερε επίσης ότι η δίωξη των Χριστιανών έχει φτάσει σε επίπεδο κοντά στη γενοκτονία και ότι οι εκκλησίες σε ορισμένα μέρη του κόσμου κινδυνεύουν να εξοντωθούν.
Στην Ρουμανία η Εκκλησία με το κράτος της χώρας ανέλαβαν δράση για το θέμα των διώξεων των χριστιανών και θέσπισαν «Εθνική Ημέρα ευαισθητοποίησης για τη βία κατά των χριστιανών» στις 16 Αυγούστου.

Πηγή: ΑΧΤΙΝΕΣ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

27η Κυριακή του Έτους, Γ

  27η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Εσθ 4, 17γ) Τα πάντα, Κύριε, είναι υποταγμένα σ’ εσένα, και κανείς δεν μπορεί

Πρόγραμμα Ενοριών 1-2/10/2022

   Οικισμός Ενορία 1–2 Οκτωβρίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου