ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΑΤΙΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

5

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  ΣΤΟ ΛΑΤΙΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

Η μη ύπαρξη προσκυνητών, εδώ και μήνες, λόγω της πανδημίας, η γενικότερη κρίση στην περιοχή και η κακή οικονομική διαχείριση του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Madoba στην Ιορδανία έχουν δημιουργήσει ένα χρέος 100.000.000 δολαρίων στο Λατινικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ! Ο Αποστολικός Τοποτηρητής του, Αρχιεπίσκοπος Pizzaballa είναι πρακτικός άνθρωπος : Τα χρέη εδώ δημιουργήθηκαν και από εδώ θα πληρωθούν. Εξορθολογήσαμε όσο γίνεται την κατάσταση και έγιναν εσωτερικοί και εξωτερικοί έλεγχοι. Έχουμε 2.000 ανθρώπους που πληρώνουμε μηνιαίως. Η κατάσταση δε λύνεται με επιχορήγηση ή έκκληση για βοήθεια, Θα πουλήσουμε περιουσία στην πόλη Ναζαρέτ, για να επανέλθουμε σε σωστή πορεία. Αυτά δήλωσε συμμετέχοντας σε κύκλο συναντήσεων με την ονομασία “ Παράθυρο στη Μέση Ανατολή ” που γίνονται στην Ιταλία.
Αντίστροφα προβλήματα αντιμετωπίζει το Ορθόδοξο Πατριαρχείο. Από το 2004 πιστοί του διαμαρτύρονται ότι ο (τότε) Πατριάρχης Ειρηναίος μεταβίβασε παράνομα 3 σημαντικά ακίνητα στην εβραϊκή οργάνωση Atenet Cohanim. Ο επόμενος Πατριάρχης Θεόφιλος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για να ακυρωθεί η μεταβίβαση. Πριν λίγες μέρες έχασε και σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση.

Πληροφορίες και φωτογραφία Αρχιεπισκόπου από ιταλικό πρακτορείο Sir
Πληροφορίες από πρακτορείο Fides

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου