Οι χριστιανοί που σκοτώθηκαν το Πάσχα πρέπει να τους θεωρούμε ως αγίους

Οι χριστιανοί που σκοτώθηκαν το Πάσχα πρέπει να τους θεωρούμε ως αγίους

Η Σρι Λάνκα ετοιμάζεται να ζήσει μια μέρα που χαρακτηρίζεται από προσευχή και μνήμη. Σήμερα, 21 Μαΐου θα θυμηθούν σε όλη τη χώρα, και ιδιαίτερα στους Ναούς, τη δραματική ημέρα πριν από ένα μήνα, όταν μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 253 ατόμων την Κυριακή του Πάσχα. Η τοπική κοινότητα ζει αυτή τη στιγμή στην προσευχή και είναι ενωμένη με πίστη.

Αύριο είπε ο καρδινάλιος Alber tMalcom Ranjith Patabendige Don, αρχιεπίσκοπος του Colombo, οι καθολικές σχολές θα ανοίξουν ξανά. Σε όλες τις εκκλησίες γίνονται θρησκευτικές εκδηλώσεις, μέσα σε μεγάλα μέτρα ασφαλείας, με σκέψη και προσευχή που απευθύνονται πάντα για τα θύματα της 21ης ​​Απριλίου.

"Μερικοί από τους πιστούς συμμετείχαν στην Πασχαλινή Αγρυπνία και στη συνέχεια επέστρεψαν για την Πάσχα και κάποιοι από αυτούς σκοτώθηκαν, πρέπει να τους θεωρήσουμε σχεδόν ως αγίους". Αυτό επεσήμανε  ο Καρδινάλιος στο  Vatica News, προσθέτοντας ότι ορισμένοι νέοι, αντιθέτως, μετατράπηκαν σε διαβολικά όργανα με την ενέργειά τους. Ο Καρδινάλιος ανέφερε επίσης ότι μόλις το Ισλαμικό κράτος νικήθηκε στη Συρία, επέστρεψαν στις χώρες τους.

"Στη Σρι Λάνκα οι νέοι αυτοί που επέστρεψαν από τη Συρία επέλεξαν να αυτοκτονήσουν και να χάσουν τη ζωή τους, έγιναν τα εργαλεία του διαβόλου." Οι επιθέσεις και τα θύματα, δήλωσε ο Καρδινάλιος, είναι επίσης αποτέλεσμα υποτιμημένων συναγερμών και της ελλιπής ασφάλειας. «Τα λόγια του Πάπα για το τι συνέβη στη Σρι Λάνκα, ο καρδινάλιος κατέληξε, μας συγκινούν, είμαστε πραγματικά ευγνώμονες στον Πάπα Φραγκίσκο».

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου