“Οι χριστιανοί να συνεργαστούν για τις προκλήσεις της ανθρωπότητας

“Οι χριστιανοί να συνεργαστούν για τις προκλήσεις της ανθρωπότητας

«Για όλους τους χριστιανούς, για να είναι, πιστοί στη διδασκαλία του Κυρίου, θα πρέπει να επιδιώκουν με την προσευχή και την αδελφική αλληλεγγύη να αποκαταστήσουν την πλήρη εκκλησιαστική κοινωνία, συνεργαζόμενοι για να ανταποκριθούν στις σημερινές προκλήσεις της ανθρωπότητας». Αυτή είναι η προτροπή του Πάπα Φραγκίσκου που περιέχεται στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα για τις Προθέσεις της προσευχής του Ιανουαρίου.

Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε μέσω διαδικτύου και διανεμήθηκε σε οκτώ γλώσσες, ανοίγει με μια επισκόπηση κάποιων ιερών κτιρίων από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ ο Πάπας στα ισπανικά λέει: «Στον σημερινό κόσμο, πολλοί χριστιανοί διαφόρων Εκκλησιών, εργάζονται μαζί, στην υπηρεσία της αναγκεμένης ανθρωπότητας, για την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και για την αξιοπρέπειά της, για τη δημιουργία και ενάντια στις αδικίες. Αυτή η επιθυμία να πορευτούμε μαζί, να συνεργαστούμε στην υπηρεσία και στην αλληλεγγύη, υπερασπίζοντας τους πιο αδύναμους και εκείνους που υποφέρουν, αποτελεί κίνητρο χαράς για όλους».

Ο Φραγκίσκος λοιπόν προτρέπει: «Ένωσε τη φωνή σου στη δική μου για να προσευχηθούμε επειδή όλοι συνεισφέρουν με την προσευχή και την αδελφική αλληλεγγύη, για να αποκαταστήσουμε την πλήρη εκκλησιαστική κοινωνία στην υπηρεσία των προκλήσεων της ανθρωπότητας».

Οι προθέσεις του Ποντίφικα έχουν ανατεθεί στην Αποστολή της Προσευχής (Apostolato della Preghiera), ή στο Παγκόσμιο Δίκτυο Προσευχής του Πάπα (Rete Mondiale di Preghiera del Papa) στην υπηρεσία της αποστολής της Εκκλησίας. Μόλις χτες, στο τέλος του Angelus, ο Άγιος Πατέρας ζήτησε να ενωθούμε σε αυτό το δίκτυο «που εξαπλώνει ακόμη και μέσω των κοινωνικών δικτύων, τις προθέσεις της προσευχής που προτείνονται κάθε μήνα σε ολόκληρη την Εκκλησία. Έτσι, προχωρά η αποστολή της προσευχής και αναπτύσσεται η κοινωνία», είπε.

Το Apostolato, που ιδρύθηκε το 1844, είναι παρόν σε πάνω από 100 Χώρες και αποτελείται από περισσότερα από 35 εκατομμύρια άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του κλάδου για τους νέους, του Ευχαριστιακού Κινήματος της Νεολαίας (Movimento Eucaristico Giovanile).

Μετάφραση: ρφ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο   17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου