“Οι χριστιανοί να συνεργαστούν για τις προκλήσεις της ανθρωπότητας

“Οι χριστιανοί να συνεργαστούν για τις προκλήσεις της ανθρωπότητας

«Για όλους τους χριστιανούς, για να είναι, πιστοί στη διδασκαλία του Κυρίου, θα πρέπει να επιδιώκουν με την προσευχή και την αδελφική αλληλεγγύη να αποκαταστήσουν την πλήρη εκκλησιαστική κοινωνία, συνεργαζόμενοι για να ανταποκριθούν στις σημερινές προκλήσεις της ανθρωπότητας». Αυτή είναι η προτροπή του Πάπα Φραγκίσκου που περιέχεται στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα για τις Προθέσεις της προσευχής του Ιανουαρίου.

Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε μέσω διαδικτύου και διανεμήθηκε σε οκτώ γλώσσες, ανοίγει με μια επισκόπηση κάποιων ιερών κτιρίων από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ ο Πάπας στα ισπανικά λέει: «Στον σημερινό κόσμο, πολλοί χριστιανοί διαφόρων Εκκλησιών, εργάζονται μαζί, στην υπηρεσία της αναγκεμένης ανθρωπότητας, για την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και για την αξιοπρέπειά της, για τη δημιουργία και ενάντια στις αδικίες. Αυτή η επιθυμία να πορευτούμε μαζί, να συνεργαστούμε στην υπηρεσία και στην αλληλεγγύη, υπερασπίζοντας τους πιο αδύναμους και εκείνους που υποφέρουν, αποτελεί κίνητρο χαράς για όλους».

Ο Φραγκίσκος λοιπόν προτρέπει: «Ένωσε τη φωνή σου στη δική μου για να προσευχηθούμε επειδή όλοι συνεισφέρουν με την προσευχή και την αδελφική αλληλεγγύη, για να αποκαταστήσουμε την πλήρη εκκλησιαστική κοινωνία στην υπηρεσία των προκλήσεων της ανθρωπότητας».

Οι προθέσεις του Ποντίφικα έχουν ανατεθεί στην Αποστολή της Προσευχής (Apostolato della Preghiera), ή στο Παγκόσμιο Δίκτυο Προσευχής του Πάπα (Rete Mondiale di Preghiera del Papa) στην υπηρεσία της αποστολής της Εκκλησίας. Μόλις χτες, στο τέλος του Angelus, ο Άγιος Πατέρας ζήτησε να ενωθούμε σε αυτό το δίκτυο «που εξαπλώνει ακόμη και μέσω των κοινωνικών δικτύων, τις προθέσεις της προσευχής που προτείνονται κάθε μήνα σε ολόκληρη την Εκκλησία. Έτσι, προχωρά η αποστολή της προσευχής και αναπτύσσεται η κοινωνία», είπε.

Το Apostolato, που ιδρύθηκε το 1844, είναι παρόν σε πάνω από 100 Χώρες και αποτελείται από περισσότερα από 35 εκατομμύρια άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του κλάδου για τους νέους, του Ευχαριστιακού Κινήματος της Νεολαίας (Movimento Eucaristico Giovanile).

Μετάφραση: ρφ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

21η Κυριακή του Έτους (Κύκλος Γ)

  21η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ΄ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 86 [85], 1-3) Πρόσεξε, Κύριε, και εισάκουσέ με, σώσε το δούλο σου, Θεέ

Πρόγραμμα Ενοριών 20-21/8/2022

   Οικισμός Ενορία 20–21 Αυγούστου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σάββατο 20.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  –

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 20ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 17 Αυγούστου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου