“Οι χριστιανοί καλούνται να δίνουν μαζί τη χριστιανική μαρτυρία της πίστης τους”

“Οι χριστιανοί καλούνται να δίνουν μαζί τη χριστιανική  μαρτυρία της πίστης τους”


“Ως υπηρέτες της ελπίδας, οι χριστιανοί καλούνται να αναγγέλλουν μαζί τον Αναστημένο Χριστό, με χαρούμενη μαρτυρία της ζωής τους  και μέσα από την γενναιόδωροι αγάπη προς τον πλησίον. Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος σήμερα έχει επείγουσα ανάγκη  της αναγγελίας αυτής της ελπίδας, διότι είναι η μόνη που δεν απογοητεύει”. Έτσι ο Άγιος Πατέρας ο Πάπας Φραγκίσκος σε μία επιστολή του  που έστειλε στον πατριάρχη των Ορθοδόξων Κοπτών, Tawadros II, τον οποίο και θα συναντήσει κατά το ταξίδι του στην Αίγυπτο στις 28 και 29 Απριλίου 2017.

Η επιστολή παραδόθηκε στο χέρι από τον Αποστολικό Νούντσιο στην Αίγυπτο, Σεβασμιότατο  Bruno Musarò, λίγες μέρες πριν  τις τρομοκρατικές ενέργειες  στις πόλεις Tanta και  Alessandria την Κυριακή των Βαΐων.

“Με τη νίκη του Χριστού πάνω στην αμαρτία  – γράφει ο Πάπας –  κάθε  άνδρας και κάθε γυναίκα μπορούν τώρα να κοιτάζουν  τη ζωή τους με μάτια και καρδιά νέα, ακόμη και σε καταστάσεις  θλίψεις και δυσκολιών. Τα σκότη, οι αποτυχίες , η αμαρτία, μπορούν να ξεπεραστούν και να καταστούν  σημείο της αφετηρίας μιας νέας πορείας”.

Τέλος ο Άγιος Πατέρας εύχεται το Πάσχα το φετινό που συνεορτάστηκε από όλους τους χριστιανούς μαζί να μπορέσει “να εμπνεύσει στις Εκκλησίες μας  μια συνεχώς αυξανόμενη επιθυμία  για μια συνεχώς πιο βαθιά αλληλεγγύη στην αναγγελία του Ευαγγελίου  και στην υπηρεσία εκείνων που έχουν περισσότερη ανάγκη”.

Ο  Παναγιότατος Πατριάρχης Tawadros II έδωσε συνέντευξη τύπου  στο Agen Sir, στην οποία εξηγεί ότι η επίσκεψη στην Αίγυπτο  του Πάπα: “είναι σημαντική για να μεταδώσει  ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο: η Αίγυπτος είναι ακόμη μία όαση ασφαλείας και ειρήνης”. Ο Πάπας Φραγκίσκος, συνέχισε ο Πατριάρχης, “είναι ένας μάρτυρας της ειρήνης  και της αληθείας. Όπου πηγαίνει  φέρνει τη φωνή πιο εύπαθών  και πονεμένων του κόσμου”.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

  Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων του 1211 ή 1212 μια όμορφη δεκαοχτάχρονη νεαρή φεύγει από το πατρικό της στην Ασίζη και πηγαίνει στην

Γενική Ακρόαση Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022    Κατήχηση περί Γήρατος – 16. «Πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο» (Ιω 14,2).

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου