«Οι χώρες πρέπει να υποδέχονται τους ανθρώπους που αφήνουν πίσω τους τον πόλεμο και την πείνα»

«Οι χώρες πρέπει να υποδέχονται τους ανθρώπους που αφήνουν πίσω τους τον πόλεμο και την πείνα»

Τη γενναιοδωρία της Ελλάδας στο μεταναστευτικό εκθείασε ο Πάπας Στο μεταναστευτικό και την στάση που πρέπει να τηρούν οι διάφορες χώρες επ΄ αυτού, αναφέρθηκε εκ νέου ο πάπας Φραγκίσκος, επιστρέφοντας από την Ελβετία στο Βατικανό.

«Η Ιταλία και η Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρες στην υποδοχή μεταναστών» δήλωσε ο ποντίφικας και σημείωσε ότι «οι χώρες πρέπει να υποδέχονται τους ανθρώπους που αφήνουν πίσω τους τον πόλεμο και την πείνα». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «κάθε χώρα πρέπει να το κάνει με την αρετή της κυβέρνησης, που είναι η σύνεση. Να υποδέχεται τόσους πρόσφυγες όσους μπορεί να εντάξει στην κοινωνία, προσφέροντάς τους εκπαίδευση και εργασία».

Ταυτόχρονα, ο πάπας παρομοίασε τις φυλακές, στις οποίες οι δουλέμποροι κρατούν τους μετανάστες στη Λιβύη, με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του β΄ παγκοσμίου πολέμου. Η Αφρική -κατέληξε- «δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο άλλης εκμετάλλευσης, αλλά προορισμός επενδύσεων, όπως σκέφτονται, με έξυπνο τρόπο τόσες ευρωπαϊκές χώρες».

Πηγή: ΔΗΕ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 1 Απριλίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου