Οι τρεις θρησκείες προσεύχονται μαζί στο Θεό

Οι τρεις θρησκείες προσεύχονται μαζί στο Θεό

Η προσευχή που ανυψώνεται στον ένα και μοναδικό Θεό στη διάρκεια την περίοδο της επισημίας.
Στην Ιερουσαλήμ, οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες προσεύχονται μαζί για το τέλος αυτή; Της επιδημίας. Η Αγία πόλη ενώνει όλους στην προσευχή. ce tutti in preghiera.

Οι τρεις θρησκείες ενώθηκαν σε μια προσευχή στην Ιερουσαλήμ
Σπανίως βλέπουμε Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και Εβραίους να προσεύχονται μαζί στον ένα και μοναδικό Θεό μαζί. Αλλά σε περιόδους έκτακτης ανάγκης και κρίσεων, όπως αυτές που βιώνουμε, ενώθηκαν στην προσευχή στη μοναδική πόλη που είναι το σύμβολο και των τριών θρησκειών, διότι το θεώρησαν ένα απαραίτητο βήμα.
Είναι δυνατόν να προσευχηθούμε για το τέλος της επιδημίας στην Ιερουσαλήμ. Η προσευχή ένωσε τους δύο επικεφαλής ραβίνους του Ισραήλ (τον Σεφαρδικό Γιτζάκ Γιόσεφ και τον Ασκενάζι Ντέιβιντ Λος), τον επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας στους Αγίους Τόπους (Πατριάρχης Θεόφιλος Γ΄), τον επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας (ο Λατίνος Πατριάρχης Αρχιεπίσκοπος Πιερμπατίστας) Pizzaballa) και τους Ιμάμ Gamal el Ubra και Agel Al-Atrash. Σε αυτούς προστέθηκε, επίσης, ο πνευματικός ηγέτης του Druze Mowafaq Tarif.

Ιερουσαλήμ: η προσευχή των ηγετών
Προχθες, στις 3 μ.μ., οι θρησκευτικοί ηγέτες συμμετείχαν σε μια ομόφωνη και καθολική προσευχή, γραμμένη από τους δύο αρχηγούς ραβίνους, και μέσω μιας απευθείας ροής, προσευχήθηκαν από το ξενοδοχείο King David, ένα ουδέτερο τόπο για τις τρεις θρησκείες και σε πλήρη συμμόρφωση με όλους τους κανόνες υγιεινής και υγείας, στην πνευματική ένωση και με όλους τους πιστούς των τριών διαφορετικών θρησκειών.
«Όλος ο κόσμος πάσχει από Κοροναϊό και πρέπει να προσευχηθούμε. Ειδικά εδώ, επειδή η Ιερουσαλήμ είναι η πόλη όλων των λαών που προσεύχονται εδώ και είναι η πόλη που εκπροσωπεί όλους τους λαούς, αφού αυτή η ασθένεια δεν γνωρίζει όρια. Είμαστε όλοι ενωμένοι για να προσευχηθούμε σ’ Εκείνον που μπορεί να μας ελεήσει»- είπε ο Αρχιεπίσκοπος Πιτσαμπάλα.

Ο Οικουμενικός Διάλογος
Ο οικουμενικός διάλογος γίνεται ολοένα και πιο ζωντανός, γίνεται αισθητός όλο και περισσότερο: είναι δυνατή η ένωση στην προσευχή, στο όνομα του μοναδικού Θεού που μας ενώνει. Ο Θεός δεν εγκαταλείπει ποτέ τα παιδιά του, όπως αναφέρεται στη φράση του Ψαλμού 121, το νήμα καθοδήγησης ολόκληρης της προσευχής που έλαβε χώρα στην Ιερουσαλήμ.
Θεέ, ότι θέλετε να το ονομάσετε, όποια θρησκεία θέλετε να αγκαλιάσετε, όποια θρησκεία θέλετε να αναγνωρίσετε, είναι πάντα μαζί μας, ακόμη και σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή.
Ο Θεός, με όποιο όνομα και αν τον επικαλούμαστε, σε όποια θρησκεία και αν ανήκουμε Dio, όποιο Πιστεύω και αν ομολογούμε, είναι πάντα μαζί μας, ακόμη και σ’ αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή που περνάμε.


 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

23η Κυριακή του Έτους (Β)

23η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 119{118},137.124                        Δίκαιος είσαι, Κύριε και δίκαιη η κρίση Σου. Πράξε στον δούλο Σου,  σύμφωνα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου