Οι πρώτοι καρποί από την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Περού

Οι πρώτοι καρποί από την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Περού

Ανακοινώθηκε από τους περουβιανούς επισκόπους η δημιουργία μιας επιτροπής που θα ασχοληθεί με τα επείγοντα θέματα τα οποία αναφέρθηκαν από τον Ποντίφικα κατά τη διάρκεια του πρόσφατου αποστολικού ταξιδιού του.

Το εμπόριο και η εκμετάλλευση των ανθρώπων, η βία κατά των γυναικών και η περιβαλλοντική ρύπανση: είναι μερικά από τα θέματα πάνω στα οποία θα επικεντρωθεί η ειδική επιτροπή τη σύσταση της οποίας ανακοίνωσε η περουβιανή Διάσκεψη των Επισκόπων (Cep). Τα επείγοντα θέματα τέθηκαν στο επίκεντρο από τον Πάπα Φραγκίσκο, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου αποστολικού ταξιδιού του στη χώρα, από τις 18 έως τις 21 Ιανουαρίου και θα συζητηθούν σε βάθος και κατά τη σύνοδο της ολομέλειας της Cep, τον ερχόμενο Μάρτιο. Τα νέα ανακοινώθηκαν την περασμένη Δευτέρα, από τον σεβασμιότατο Miguel Cabrejos, αρχιεπίσκοπο του Trujillo, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε προκειμένου να καταγραφεί ένας απολογισμός από την επίσκεψη του Πάπα και για να επικεντρωθεί η περουβιανή καθολική Εκκλησία στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει, κυρίως υπό το πρίσμα των ομιλιών που εκφωνήθηκαν από τον Ποντίφικα κατά τη διάρκεια των τεσσάρων αυτών ημερών.

Προκλήσεις και ικανοποίηση

Ο σεβασμιότατος David Martinez de Aguirre Guinea, συντονιστής των μέσων ενημέρωσης για την παπική επίσκεψη, παρόν – μεταξύ άλλων – στη συνέντευξη τύπου, είπε από την πλευρά του, ότι τα ζητήματα που αντιμετώπισε ο Πάπας Φραγκίσκος στην περιοχή του Αμαζονίου του Περού ήταν ισχυρά και πολύ περίπλοκα. Υπό αυτή την έννοια, υπογράμμισε τη σημασία της Συνόδου του Παν-Αμαζονίου η οποία θα συγκληθεί στη Ρώμη το 2019, και η οποία θα χρησιμεύσει στην εμβάθυνση ορισμένων από τα θέματα που τέθηκαν στο Puerto Maldonado, κατά την ομιλία προς τους αυτόχθονες λαούς. Ο σεβασμιότατος Norbeto Strotmann, γενικός γραμματέας του Cepκαι επίσκοπος της Chosica, πρόσθεσε ότι η επίσκεψη του Ποντίφικα θα πρέπει να αποτελέσει για την περουβιανή Εκκλησία όχι ένα σημείο άφιξης, αλλά ένα σημείο έναρξης και ευχαρίστησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την κάλυψη της συνάντησης. Τέλος, ο πρόεδρος των περουβιανών επισκόπων, ο σεβασμιότατος Salvdor Piñeiro, υπογράμμισε ότι η επιτυχία της επίσκεψης οφείλεται στη φροντίδα με την οποία είχε προετοιμαστεί.

Μετάφραση:ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 18-19.5.2024

Οικισμός Ενορία  18 -19 Μαΐου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 18/5 Σάββατο   18.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου 18/5 Σάββατο   09.00 Θεία

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 17 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου