ο Πάπας Φραγκίσκος εξηγεί τις περιστάσεις

ο Πάπας Φραγκίσκος εξηγεί τις περιστάσεις

«Ήταν προετοιμασμένοι: ο Πάπας Φραγκίσκος εξηγεί, με την ευκαιρία της συνέντευξης τύπου μέσα στο αεροπλάνο που τον έφερνε από τη Λίμα στη Ρώμη (21 – 22 Ιανουαρίου 2018) τις περιστάσεις του Γάμου της Paula Podest Ruiz, 39 ετών, αεροσυνοδού, και του Carlos Ciuffarci Elorriaga, 41 ετών, αεροσυνοδός, των οποίων ο Πάπας Φραγκίσκος ευλόγησε το μυστήριο του γάμου μέσα στο αεροπλάνο που τον  μετέφερε από το Σαντιάγο της Χιλής στο Iquique, στις 18 Ιανουαρίου 2018.

Οι σύζυγοι εξέφρασαν την χαρά τους: «Ο γάμος μας θα αποτελέσει παράδειγμα για όλα τα ζευγάρια του κόσμου που δεν έχουν παντρευτεί. Θα βοηθήσει και θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να παντρευτούν. Είμαστε από την επισκοπή του ουρανού!

Ο Πάπας εξήγησε τις περιστάσεις στους δημοσιογράφους: «Ένας από εσάς μου είπε ότι είμαι τρελός που κάνω αυτά τα πράγματα. Αλλά το πράγμα είναι απλό. Ο αεροσυνοδός είχε συμμετάσχει στην πτήση της προηγούμενης ημέρας. Αλλά εκείνη δεν ήταν εκεί. Μου μίλησε. Και εγώ του μίλησα για τη ζωή, πώς σκέφτομαι τη ζωή, στη συνέχεια για την οικογενειακή ζωή. Μια τέτοια συζήτηση. Την επομένη ήταν εκεί και οι δύο και όταν βγάζαμε φωτογραφίες, μου είπαν ότι έπρεπε να είχαν παντρευτεί πριν από οκτώ χρόνια, στην εκκλησία, αλλά την προηγούμενη ημέρα, η εκκλησία καταστράφηκε εξαιτίας του σεισμού και έτσι δεν έγινε γάμος. Έλεγαν: «θα το κάνουμε αύριο, μεθαύριο…» και η ζωή συνεχίστηκε, ήρθε η μια κόρη, μετά η άλλη. Αλλά πάντα το είχαν μέσα στην καρδιά τους: «Δεν είμαστε παντρεμένοι». Τους εξέτασα για λίγο και μου είπαν ότι είχαν ακολουθήσει την προετοιμασία που γίνεται πριν το γάμο. Έκρινα ότι ήταν έτοιμοι. Γιατί λοιπόν να αφήσουμε για αύριο αυτό που μπορεί να γίνει σήμερα; Και αν αυτό το αύριο σήμαινε άλλα δέκα χρόνια; Προετοιμάστηκαν και οι δύο ενώπιον του Κυρίου με το μυστήριο της μετάνοιας. Μου είπαν επίσης ότι είχαν μοιραστεί με μερικά άτομα ακόμη την πρόθεσή τους να μου ζητήσουν να τους παντρέψω… Τα μυστήρια είναι για τους ανθρώπους, όλες οι προϋποθέσεις ήταν ξεκάθαρες. Ως εκ τούτου μπορείτε να πείτε στους εφημερίους ότι ο Πάπας τους εξέτασε όπως αρμόζει».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου