Μια Εκκλησία σε συνεχή έξοδο

Μια Εκκλησία σε συνεχή έξοδο

Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ιωάννη, στη Λίμα, ο Πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκε  ενώπιον των ιερών λειψάνων  των Περουβιανών Αγίων  και ευχήθηκε να είναι  μια Εκκλησία κοντά σε όλους, «ιδιαίτερα στους πιο δυστυχισμένους».

Η Εκκλησία πρέπει να είναι ικανή να πλησιάζει όλους, ιδιαίτερα τους πιο δυστυχισμένους, ενσαρκώνοντας  την εύσπλαχνη αγάπη  του Κυρίου. Αυτή ήταν η προσευχή του στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Λίμα του Περού, ενώπιον των ιερών λειψάνων των Περουβιανών Αγίων.  

Ο Πάπας Φραγκίσκος συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο της Λίμας  Καρδινάλιο  Juan Luis Cipriani Thorne, έγινε δεκτός από τους «κανονικούς του Μητροπολιτικού Ναού».  Εκεί ήταν παρόντες και περίπου  2.500 άτομα ιερείς, μοναχοί ιεροσπουδαστές, μέλη Εκκλησιαστικών Κινημάτων  και ποιμαντικοί εμψυχωτές.  Μετά τον ύμνο της εισόδου  και την προσφορά προς τον Πάπα μιας ανθοδέσμης εκ μέρους μιας οικογένειας, ο Πάπας αποσύρθηκε στο Ιερό για να προσευχηθεί.

Η αγιοσύνη ανθεί στο Περού.

Ο Ποντίφικας ευχαριστεί για την αφθονία των δώρων που δόθηκαν στην Εκκλησία της Λίμας, ειδικά για την ανθούσα αγιοσύνη σ’ αυτή τη γη: για το αποστολικό έργο  του Αγίου Toribio di Mongrovejo και του Αγίου Martino di Porres, για τον ιεραποστολικό ζήλο του Αγίου Φραγκίσκου Solano, για την ταπεινή διακονία  του Αγίου Ιωάννη Macías.

Ο Πάπας Φραγκίσκος  εύχεται  και σήμερα,  όλοι να αισθανθούν καλεσμένοι να γίνουν ιεραποστολικοί μαθητές του Ιησού Χριστού, "ζώντας  την αγάπη, αναζητώντας την ενότητα και  ενσαρκώνοντας την την εύσπλαχνη αγάπη  του Κυρίου.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Ενοριών 3-4 Δεκεμβρίου 2022

 Οικισμός Ενορία 3-4 Δεκεμβρίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας.

ΠΑΡΑχΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 2 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου