ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΙΣ ΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ!

ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΙΣ ΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ!

Η Τανζανία απόκτησε τους πρώτους αυτόχθονες ιερείς της το 1917. Πλέον ξεπερνούν τους 2.000 και, μαζί με τους ξένους ιεραποστόλους, εξυπηρετούν τα 14 εκατομμύρια καθολικών της χώρας και τις εκκλησιαστικές δομές, σε μια χώρα με 40% χριστιανικό πληθυσμό και 35% μουσουλμάνους. Όμως οι κλήσεις συνεχώς αυξάνουν με αποτέλεσμα τα 5 μεγάλα ιεροσπουδαστήρια της χώρας ( της “Κυρίας των Αγγέλων” στην Επισκοπή Kibosho, του “Αγίου Αυγουστίνου” στην Peramiho, του “Αγίου Αντωνίου της Πάδοβας” στην Ntungamo, του “Αγίου Παύλου” στην Kapalapala και του “Αγίου Καρόλου Luanga” στη Segerea ) να είναι πλήρη και να μην μπορούν να δεχθούν τουλάχιστον 100 ακόμα υποψηφίους !
Ο Πρόεδρος της Ιεραρχίας Σεβ/τατος Gervan Nyaisonge απηύθυνε έκκληση οικονομικής στήριξης σε όποιον μπορεί να βοηθήσει την ολοκλήρωση του 6ου μεγάλου ιεροσπουδαστηρίου της “Nazareth” που ετοιμάζεται στην περιοχή της Kahama, Ελπίζεται ότι η χώρα σε λίγα χρόνια θα εξυπηρετείται από τον δικό της κλήρο.

Πληροφορίες / φωτογραφία από έργο εθελοντών σε παιδιά από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 27 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου