ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΤΟΥ COVID-19, ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΓΩ’Ι’ΣΜΟΥ…

ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΤΟΥ COVID-19, ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΓΩ'Ι'ΣΜΟΥ…

Ο Αρχιεπίσκοπος του Λουξεμβούργου και Πρόεδρος των Ιεραρχιών της Ε.Ε. (COMECE) Καρδινάλιος J.C.Hollerich, στα πλαίσια της “ημέρας της Ευρώπης” ( 70η επέτειος από τις πρώτες προσπάθειες του γάλλου υπουργού Εξωτερικών Σουμάν για τη συνεργασία των κρατών της Ευρώπης, μετά το τέλος του Β΄Π.Π.) παρέστη σ` εκδήλωση στην πόλη Σέγκεν, όπου το 1985 υπογράφτηκε η γνωστή συμφωνία για την ελεύθερη διακίνηση των Ευρωπαίων εντός των χωρών μελών.
Ο Ιεράρχης τόνισε την ανάγκη ενός δικτύου αλληλεγγύης των πολιτών και των κρατών της Ευρώπης για να καταπολεμηθεί η πανδημία, να επικρατήσει η ειρήνη και να μην προδοθούν οι αρχές των δημιουργών της Ενωμένης Ευρώπης, οι οποίοι, 5 χρόνια μετά την αντιφασιστική νίκη κατά των δυνάμεων του Χίτλερ, έθεσαν τα θεμέλια για μια ειρηνική μεταπολεμική Ευρώπη ! Υπογράμμισε επίσης ότι η αλληλεγγύη πρέπει να επεκταθεί και σε πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι φθάνουν απελπισμένοι στα σύνορα της Ευρώπης, καθότι η ήπειρός μας πρέπει να σταθεί στην πλευρά των πιο φτωχών. “ Η ρεαλιστική λύση είναι μια Ευρωπαϊκή ¨Ένωση χωρίς εθνικισμούς και εγωισμούς που θα αποτελεί μοχλό ειρήνης στον Κόσμο και θα λύνει τα προβλήματα που δημιουργούνται ” κατέληξε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Βατικανού.

Πληροφορίες / φωτογραφία απ` την εκδήλωση στην πόλη Σέγκεν από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
  

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 6 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου