ΑΔΕΛΦΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΑΔΕΛΦΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Το πρωί της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου 2016, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου κ. Νικόλαος, με την ιδιότητά του Αποστολικού Τοποτηρητή της Επισκοπής Χίου (Λέσβου-Σάμου), πραγματοποίησε φιλική και αδελφική επίσκεψη στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μηθύμνης  κ. Χρυσόστομο, στην έδρα του δευτέρου, στην Καλλονή της Λέσβου.

Ο Σεβ/τος Νικόλαος συνοδευόταν από τον εφημέριο Μυτιλήνης και Χίου π. Λέοντα Κισκίνη, και τον υποδιάκονο και βοηθό εφημερίου στη Σάμο κ. Μάριο Φώσκολο.

Ο Σεβ/τος Χρυσόστομος υποδέχθηκε με μεγάλη εγκαρδιότητα τον Σεβ/το Νικόλαο και την συνοδεία του. Οι δύο Επίσκοποι αντάλλαξαν απόψεις επάνω σε διάφορα θέματα, και ενημέρωσαν ο ένας τον άλλον για τις χαρές και τις ελπίδες, τους προβληματισμούς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις Επισκοπές τους.

Η όλη συνάντηση διήρκησε περίπου μία ώρα και διεξήχθη μέσα σε ένα κλίμα ειλικρινούς Χριστιανικής αγάπης. Αβραμιαία υπήρξε η φιλοξενία και η γενναιοδωρία του Σεβ/του Χρυσοστόμου, η οποία μαρτυρεί την ποιότητα της ωραίας καρδιάς του και μας θυμίζει τον Ψαλμικό στίχο: “Πόσο είναι γλυκό, πόσο είναι ευχάριστο οι αδελφοί να ζουν μαζί” (Ψλ 133,1).

Και στους δύο άξιους Ποιμένες και Επισκόπους, οι οποίοι δίνουν προς τα έξω αδελφική Χριστιανική μαρτυρία, ευχόμαστε “Πολλά τα Έτη”!

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

10 Δεκεμβρίου μνήμη της Παναγίας του Λορέτο

  Το προσκύνημα της Παναγίας του Λορέτο κτίστηκε στον τόπο όπου σύμφωνα με την παράδοση τοποθετήθηκε η κατοικία της Παναγίας που είχε μεταφερθεί με θαυματουργό

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου