ΑΔΕΛΦΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΑΔΕΛΦΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Το πρωί της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου 2016, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου κ. Νικόλαος, με την ιδιότητά του Αποστολικού Τοποτηρητή της Επισκοπής Χίου (Λέσβου-Σάμου), πραγματοποίησε φιλική και αδελφική επίσκεψη στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μηθύμνης  κ. Χρυσόστομο, στην έδρα του δευτέρου, στην Καλλονή της Λέσβου.

Ο Σεβ/τος Νικόλαος συνοδευόταν από τον εφημέριο Μυτιλήνης και Χίου π. Λέοντα Κισκίνη, και τον υποδιάκονο και βοηθό εφημερίου στη Σάμο κ. Μάριο Φώσκολο.

Ο Σεβ/τος Χρυσόστομος υποδέχθηκε με μεγάλη εγκαρδιότητα τον Σεβ/το Νικόλαο και την συνοδεία του. Οι δύο Επίσκοποι αντάλλαξαν απόψεις επάνω σε διάφορα θέματα, και ενημέρωσαν ο ένας τον άλλον για τις χαρές και τις ελπίδες, τους προβληματισμούς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις Επισκοπές τους.

Η όλη συνάντηση διήρκησε περίπου μία ώρα και διεξήχθη μέσα σε ένα κλίμα ειλικρινούς Χριστιανικής αγάπης. Αβραμιαία υπήρξε η φιλοξενία και η γενναιοδωρία του Σεβ/του Χρυσοστόμου, η οποία μαρτυρεί την ποιότητα της ωραίας καρδιάς του και μας θυμίζει τον Ψαλμικό στίχο: “Πόσο είναι γλυκό, πόσο είναι ευχάριστο οι αδελφοί να ζουν μαζί” (Ψλ 133,1).

Και στους δύο άξιους Ποιμένες και Επισκόπους, οι οποίοι δίνουν προς τα έξω αδελφική Χριστιανική μαρτυρία, ευχόμαστε “Πολλά τα Έτη”!

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΗΡΕΣΙΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  9 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός

20η Κυριακή του Έτους (Κύκλος Γ)

20η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ  Κύκλος Γ΄     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 84 [83], 10-11) Κοίταξε, Θεέ, υπερασπιστή μας, στρέψε το βλέμμα σου στο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου