Οι γυναίκες οι πρώτες μάρτυρες

Οι γυναίκες οι πρώτες μάρτυρες

Την επομένη του Πάσχα, ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε μια σκέψη σε όλους του πιστούς:  «Η ανάσταση ας είναι ένα μήνυμα ελπίδας».

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής προσευχής Regina Coeli, ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε για τις γυναίκες: «Ήταν εκείνες οι πρώτοι μάρτυρες του μυστηρίου της σωτηρίας και της ανάστασης».

Πάπας Φραγκίσκος: «Ας ηχήσει η αγγελία του Πάσχα»

Έστω και σε ένα ασυνήθιστο και διαφορετικό Πάσχα, ο Πάπας Φραγκίσκος, την Δευτέρα του Πάσχα, δεν ήθελα να χάσει την ευκαιρία να εκφράσει κάποιες σκέψεις του σε όλους εκείνους που παρακολούθησαν τις τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας μέσω των ΜΜΕ και σε όλους τους πιστούς, που πνευματικά, ενώθηκαν μαζί του: «Αυτή την δοξασμένη ημέρα, ηχεί η αγγελία του Πάσχα, της ανάστασης του Χριστού».

«Ο Χριστός αποκάλυψε τον εαυτό του στις γυναίκες»

Ο Ποντίφικας θέτει την προσοχή του στις γυναίκες, οι πρώτες στις οποίες  ο αναστημένος Χριστός εμφανίστηκε και αποκαλύφθηκε: « ο Αναστημένος εμπιστεύεται στις γυναίκες μια ιεραποστολική εντολή, που πρέπει να αναγγελθεί και στους Αποστόλους»Ο Πάπας κοιτά τις γυναίκες, εκείνες που είναι υπόδειγμα αγάπης πιστότητας και αφοσίωσης, τόσο κατά την διάρκεια του κηρύγματος του όσο και στη στιγμή του πάθους του.

«Οι γυναίκες πάντα στην αρχή, όπως η Μαρία. Οι Απόστολοι, μέχρι εκείνη την στιγμή, δεν είχαν καταλάβει πως ο Ιησούς θα είχε αναστηθεί. Από την πίστη τους έλειπε κάτι. Από την στιγμή που οι γυναίκες ανακοίνωσαν την ανάσταση του Χριστού, αυτή η αγγελία εξαπλώθηκε παντού, και έγινε το μήνυμα ελπίδας για όλους. Η ανάσταση του Ιησού μας λέει ότι η τελευταία λέξη δεν είναι του θανάτου, αλλά της ζωής,» – είπε ο Άγιος Πατέρας.

Πάπας Φραγκίσκος: «Κοιτάζουμε με ελπίδα τους δύσκολους καιρούς»

Η αγγελία της ανάστασης μας κάνει να βλέπουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές με μια ματιά ελπίδας: «Αν ο Χριστός αναστήθηκε, είναι δυνατό να κοιτάξουμε με σιγουριά κάθε γεγονός της ύπαρξής μας,  ακόμη και στα πιο δύσκολα και στα γεγονότα γεμάτα από αβεβαιότητα και αγωνία. Να λοιπόν το Πασχαλινό μήνυμα που καλούμαστε να διακηρύξουμε, με τα λόγια αλλά πάνω απ’ όλα με της μαρτυρία της ζωής» – κατέληξε ο Πάπας.

Μετάφραση: π. Ι.ΣΚλ.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΑΤΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Φεβρουαρίου 2024               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου