Οι φτωχοί δεν μπορούν να περιμένουν

Οι φτωχοί δεν μπορούν να περιμένουν

Αυτό τονίζει ο Πάπας στο γενικό διευθυντή της Fao. Οφείλουμε να ενεργήσουμε επειγόντως, συστηματικά και συλλογικά. Όποιος υποφέρει  περιμένει από εμάς συγκεκριμένα αποτελέσματα που να τον βοηθάνε. Τα συνέδρια είναι τα πρακτικά τους να μπαίνουν στις βιβλιοθήκες.

Η τελευταία αναφορά της Faoαποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι που πεινούν στο κόσμο  ανέρχονται στα 821 εκατομμύρια.

Για να γίνουν όμως πραγματικότητα «τα όμορφα όνειρα» , είναι αναγκαίο να ενωθούν οι δυνάμεις όλων. Οι στερήσεις των άλλων να γίνουν σαν δικές μας. να υπάρχουν πολιτικές δεσμεύσεις. Πρέπει να υπάρχει πραγματική θέληση και όχι απλώς επιθυμία, να επαλειφθεί  η πείνα.

Ο Πάπας βάζει ένα ορόσημο για την εξάλειψη της πείνας στο κόσμο.  Αυτή την ημερομηνία την ονομάζει  «πείνα μηδέν το 2030»

Η Fao όπως είναι γνωστό είναι ο διεθνής οργανισμός που ασχολείται και αγωνίζεται ενάντια στη πείνα. Ασχολείται κυρίως με τη γεωργία και την παραγωγή τροφίμων κυρίως σε κράτη που βρίσκονται σε ανάπτυξη.

Μετάφραση: παφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΗΡΕΣΙΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  9 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός

20η Κυριακή του Έτους (Κύκλος Γ)

20η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ  Κύκλος Γ΄     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 84 [83], 10-11) Κοίταξε, Θεέ, υπερασπιστή μας, στρέψε το βλέμμα σου στο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου