Οι φτωχοί δεν μπορούν να περιμένουν

Οι φτωχοί δεν μπορούν να περιμένουν

Αυτό τονίζει ο Πάπας στο γενικό διευθυντή της Fao. Οφείλουμε να ενεργήσουμε επειγόντως, συστηματικά και συλλογικά. Όποιος υποφέρει  περιμένει από εμάς συγκεκριμένα αποτελέσματα που να τον βοηθάνε. Τα συνέδρια είναι τα πρακτικά τους να μπαίνουν στις βιβλιοθήκες.

Η τελευταία αναφορά της Faoαποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι που πεινούν στο κόσμο  ανέρχονται στα 821 εκατομμύρια.

Για να γίνουν όμως πραγματικότητα «τα όμορφα όνειρα» , είναι αναγκαίο να ενωθούν οι δυνάμεις όλων. Οι στερήσεις των άλλων να γίνουν σαν δικές μας. να υπάρχουν πολιτικές δεσμεύσεις. Πρέπει να υπάρχει πραγματική θέληση και όχι απλώς επιθυμία, να επαλειφθεί  η πείνα.

Ο Πάπας βάζει ένα ορόσημο για την εξάλειψη της πείνας στο κόσμο.  Αυτή την ημερομηνία την ονομάζει  «πείνα μηδέν το 2030»

Η Fao όπως είναι γνωστό είναι ο διεθνής οργανισμός που ασχολείται και αγωνίζεται ενάντια στη πείνα. Ασχολείται κυρίως με τη γεωργία και την παραγωγή τροφίμων κυρίως σε κράτη που βρίσκονται σε ανάπτυξη.

Μετάφραση: παφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση Πάπα Φραγκίσκου, 22 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023   Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού. Η

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου