Οι Επίσκοποι της Σιέρα Λεόνε: οικολογική μεταστροφή για την αποφυγή νέων τραγωδιών

Οι Επίσκοποι της Σιέρα Λεόνε: οικολογική μεταστροφή για την αποφυγή νέων τραγωδιών

«Οι καρδιές μας και οι προσευχές μας απευθύνονται για τις οικογένειες των νεκρών και για όλους όσους απέμειναν άστεγοι, καθώς και για εκείνους οι οποίοι βρέθηκαν μέσα στην άθλια φτώχεια εξαιτίας αυτής της καταστροφής» γράφουν οι επίσκοποι της Σιέρα Λεόνε, στο συλλυπητήριο μήνυμά τους για την τραγωδία που συνέβη κατά τη νύχτα μεταξύ της 13ης και 14ης Αυγούστου, όταν μια πλαγιά του βουνού που ονομάζεται «il filone di pane» κατέρρευσε πάνω στο χωριό Regent.

Προωθήστε την αληθινή οικολογική μεταστροφή και ζήστε ειρηνικά με τη φύση

Στο μήνυμα, το οποίο κοινοποίησε το πρακτορείο Fides, υπογραμμίζεται η ευθύνη του ανθρώπου στην πρόκληση τέτοιου είδους καταστροφών, συχνά από απροσεξία, αποψίλωση άγριων δασών και καταχρηστική οικοδόμηση: «Η εγκύκλιος επιστολή του Πάπα Φραγκίσκου, Laudato Si, υποχρεώνει τη συλλογική συνείδησή μας να προωθεί την αληθινή οικολογική μεταστροφή και να ζούμε ειρηνικά με τη φύση. Οι πολίτες της Σιέρα Λεόνε έχουν την ευθύνη να φροντίζουν το «κοινό μας σπίτι».

Η Καθολική Εκκλησία θα υποστηρίξει την κυβέρνηση για να ανακουφίσει τα δεινά των θυμάτων

«Η Καθολική Εκκλησία, μέσω της Caritas, σε συνεργασία με καθολικά πρακτορεία ανάπτυξης, θα συνεργαστεί και θα στηρίξει την κυβέρνηση στις προσπάθειές της να μειώσει τον πόνο των συμπατριωτών μας» συνεχίζει το μήνυμα το οποίο καταλήγει με την υπόσχεση να «συνεχίσουν να προσεύχονται για τις ψυχές όλων των θυμάτων». Ο προϋπολογισμός των θυμάτων πλησιάζει τώρα τους 600 νεκρούς, από τους οποίους περίπου 450 έχουν ανακάμψει. (L.M.)

Μετάφραση:ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο   17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου