Λέρος: Συνεδριάζει η Μικτή Επιτροπή Θεολογικού διαλόγου Καθολικής και Ορθοδόξου Εκκλησίας

Λέρος: Συνεδριάζει η Μικτή Επιτροπή Θεολογικού διαλόγου Καθολικής και Ορθοδόξου Εκκλησίας


Από τις 5 έως τις 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο ελληνικό νησί της Λέρου, στο αρχιπέλαγος της Δωδεκανήσου, μια συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής μεταξύ της Καθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Τη συνάντηση θα φιλοξενήσει ο Ορθόδοξος μητροπολίτης Παΐσιος (Αραβαντινός), του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Αυτά ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017, ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε από το Ποντιφικό Συμβούλιο για την προώθηση της Ενότητας των Χριστιανών.

Των εργασιών της Επιτροπής θα προεδρεύουν ο Καρδινάλιος Kurt Koch, πρόεδρος  Ποντιφικού Συμβουλίου για την Ενότητα των Χριστιανών και ο αρχιεπίσκοπος της Τελμησσού Ιώβ (Getcha) του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το έργο της Επιτροπής είναι να «προγραμματίσει τα μελλοντικά βήματα του θεολογικού καθολικού – ορθοδόξου διαλόγου», διαβάζουμε στο ανακοινωθέν. Με την ευκαιρία της ολομέλειας της συνόδου του περασμένου Σεπτεμβρίου, που πραγματοποιήθηκε στο Chieti (Abruzzo), εγκρίθηκε το κοινό έγγραφο (Συνοδικότητα και πρωτείο κατά την πρώτη χιλιετία. Προς μια κοινή αντίληψη στην υπηρεσία της ενότητας της Εκκλησίας». (pdm)

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου