Λέρος: Συνεδριάζει η Μικτή Επιτροπή Θεολογικού διαλόγου Καθολικής και Ορθοδόξου Εκκλησίας

Λέρος: Συνεδριάζει η Μικτή Επιτροπή Θεολογικού διαλόγου Καθολικής και Ορθοδόξου Εκκλησίας


Από τις 5 έως τις 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο ελληνικό νησί της Λέρου, στο αρχιπέλαγος της Δωδεκανήσου, μια συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής μεταξύ της Καθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Τη συνάντηση θα φιλοξενήσει ο Ορθόδοξος μητροπολίτης Παΐσιος (Αραβαντινός), του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Αυτά ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017, ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε από το Ποντιφικό Συμβούλιο για την προώθηση της Ενότητας των Χριστιανών.

Των εργασιών της Επιτροπής θα προεδρεύουν ο Καρδινάλιος Kurt Koch, πρόεδρος  Ποντιφικού Συμβουλίου για την Ενότητα των Χριστιανών και ο αρχιεπίσκοπος της Τελμησσού Ιώβ (Getcha) του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το έργο της Επιτροπής είναι να «προγραμματίσει τα μελλοντικά βήματα του θεολογικού καθολικού – ορθοδόξου διαλόγου», διαβάζουμε στο ανακοινωθέν. Με την ευκαιρία της ολομέλειας της συνόδου του περασμένου Σεπτεμβρίου, που πραγματοποιήθηκε στο Chieti (Abruzzo), εγκρίθηκε το κοινό έγγραφο (Συνοδικότητα και πρωτείο κατά την πρώτη χιλιετία. Προς μια κοινή αντίληψη στην υπηρεσία της ενότητας της Εκκλησίας». (pdm)

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου

Την περασμένη Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου που τιμάται στον Άγιο Νικόλαο. Για τον λόγο αυτό τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου