Οι εκκλησίες της Βενεζουέλας προσεύχονται για την ειρήνη και τη συμφιλίωση

Οι εκκλησίες της Βενεζουέλας προσεύχονται για την ειρήνη και τη συμφιλίωση

Χθες στις εκκλησίες, προσευχές για την ειρήνη, τη συμφιλίωση και την ελευθερία, ο Guaidò προσκαλεί αύριο σε κινητοποίηση για την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας. Ο Μαδούρο απαντά ζητώντας από τους κατοίκους της Βενεζουέλας να ενωθούν για να αμυνθούν. Η Μόσχα θα παρουσιάσει στα Ηνωμένα Έθνη ένα σχέδιο λύσης.

Χθες, σε ολόκληρη τη Βενεζουέλα, κατά τη διάρκεια των Λειτουργιών της Κυριακής, προσευχήθηκαν για τα την ειρήνη, τη συμφιλίωση και την ελευθερία. Η Επισκοπική Διάσκεψη της Βενεζουέλας, ακολουθώντας τα λόγια του μηνύματος της περασμένης Δευτέρας από μέρος όλων των μελών της Εκκλησίας της Βενεζουέλας, δημοσίευσε στο δικός της προφίλ στο You Tube ένα σύντομο βίντεο. «Με βάση την αποστολή μας ως πιστοί – αυτό είναι το κείμενο που αναφέρεται – επιθυμούμε να ενθαρρύνουμε την προσευχή και την πνευματικότητα που ενσαρκώνεται στην πραγματικότητα του πόνου των ανθρώπων. Ένα από τα θεμελιώδη σημάδια αυτής της στιγμή, είναι η Ευχαριστία ως θυσία και ως δώρο του Θεού εν Ιησού Χριστώ, γι αυτό καλούμε όλο το λαό να συμμετάσχει στην Ευχαριστία, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας των ασθενών, και να προσευχηθούμε σε όλες τις εκκλησίες, στα σπίτια μας και στις κοινότητές μας, ζητώντας από τον Κύριο να μας χορηγήσει την ειρήνη, τη συμφιλίωση, την ελευθερία και την πνευματική και σωματική υγεία, εκτελώντας με δημιουργικό τρόπο χειρονομίες αδελφοσύνης και αλληλεγγύης στις διάφορες κοινότητες».

Έκκληση του Guaidò σε κινητοποίηση για την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας

Ο Juan Guaidò, πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, αυτοαποκαλούμενος προσωρινός πρόεδρος, απηύθυνε έκκληση προς τους κατοίκους της Βενεζουέλας να κατέβουν στις πλατείες αύριο, για να επιτύχουν την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας που θα επιτρέψει την αντιμετώπιση της κρίσης. Χθες επίσης, δεκάδες γιατροί από τη Βενεζουέλα διαδήλωσαν στα σύνορα με την Κολομβία για την έλλειψη εισόδου ανθρωπιστικής βοήθειας. Οι γιατροί ντυμένοι στα άσπρα και με μια γιγάντια σημαία της Βενεζουέλας κατέλαβαν την διεθνή γέφυρα του Tiendinas που συνδέει τη Βενεζουέλα με την Κολομβία, ζητώντας από το στρατό του Καράκας να άρει τα μπλόκα που εμποδίζουν την εισαγωγή στη χώρα της μεταφοράς βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Μαδούρο ξεκινά στρατιωτικές ασκήσεις διάρκειας 6 ημερών

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Nicolas Maduro απηύθυνε χθες, έκκληση προς «όλους τους κατοίκους της Βενεζουέλας» να συμμετάσχουν στο εθνικό σχέδιο υπεράσπισης της ειρήνης και της κυριαρχίας, «μπροστά στις απειλές τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα». Ο Μαδούρο, αναφέρει το πρακτορείο τύπου Avn, υπέβαλε το δικό του αίτημα αφού παρακολούθησε την έναρξη των ασκήσεων του εθνικού στρατού, οι οποίες θα παραταθούν έως τις 15 Φεβρουαρίου, στο Κέντρο εκπαίδευσης και μαχητικής συνοχής του Fort Guaicaipuro της πολιτείας Miranda.

Η Ρωσία θα παρουσιάσει στα Ηνωμένα Έθνη ένα σχέδιο λύσης

Σε διεθνές επίπεδο, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει το δικό της σχέδιο λύσης για την κρίση της Βενεζουέλας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ως απάντηση στο έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών. Αυτά αναφέρει το Tass. Το Συμβούλιο Ασφαλείας «ζητά λύση για την κατάσταση στη Βενεζουέλα μέσω ειρηνικών μέσων», αναφέρει το σχέδιο της Ρωσίας. Τα εκτελεστικά όργανα του Ο.Η.Ε. – συνεχίζει – «υποστηρίζουν κάθε πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην επίτευξη πολιτικής λύσης, συμπεριλαμβανομένου του μηχανισμού του Μοντεβιδέο».

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 24 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024     Κατήχηση. Τα πάθη και οι αρετές. 16. Η ζωή της χάριτος

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου