Ο τυφώνας Μάθιου

Ο τυφώνας Μάθιου

Η είδηση:“Ο τυφώνας Μάθιουεντός μερικών ημερών  θα παρασύρει κάθε τι στο πέρασμά του με την τρομακτική ταχύτητα των 450 χμ την ώρα”.

Ένας αμερικάνος περιέγραψε  τις προηγούμενες ημέρες το πέρασμα  του Μάθιου, χαρακτηρισμένο ως βασιλιά των τυφώνων.

Μία μέρα πριν τον ερχομό του, προβλέποντας το αναπόφευκτο  της καταιγίδας, άρχισε τις εργασίες  βάζοντας σε ασφαλή μέρη  πριν από όλα τα πιο πολύτιμα αγαθά του στα συνηθισμένα συρτάρια και στα χρηματοκιβώτια.

Αλλά το πιο σημαντικό  που φρόντισε να προστατεύσει ήταν το αγαθό των αγαθών: τη ζωή. Γιατί να καθυστερήσει να  βάλει σε ασφαλές μέρος τα αγαθά  και να διακινδυνεύσει τη ζωή του; Για να τη  σώσει άφησε πίσω του τα πάντα, πήρε το πιο γρήγορο ταξί και κατευθύνθηκε σε ασφαλή τόπο.

Η είδηση…. για μένα……. για σένα!!; Από τη μια στιγμή στην άλλη,  έχει προβλεφθεί,  το πέρασμα ενός φαινομένου πιο φοβερού και πιο εντυπωσιακού από κάθε τυφώνα. Από την μια μέρα στην άλλη  μπορεί να κτυπήσει η μεγάλη καταιγίδα,  που θα με αποχωρήσει όχι μόνο από τα ποιο σημαντικά πράγματα, όχι μόνο από το σπίτι μου, τα αγαπημένα μου πρόσωπα, αλλά      θα μου αφαιρέσει όλο τον κόσμο.

Δεν μπορώ να  καθυστερήσω σε ότι περνά, ή να χάνω καιρό  να αποθηκεύω  τα «πολύτιμα» αγαθά: επείγει να ανέβω αμέσως στο μέσον το πιο γρήγορο  που μου εξασφαλίζει την αιώνια ζωή.

Είναι μία άμεση κατάδυση στη θεία ευσπλαχνία  που με ελευθερώνει από κάθε φόβο και, σχετικοποιόντας όλα τα αγαθά της γης, με κάνει ικανό  για το μοναδικό και απόλυτο αγαθό: τον Ουρανό.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου