Ο Πατριάρχης Σερβίας στον Επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας

Ο Πατριάρχης Σερβίας στον Επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Συνάντηση με τον Επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπος Τζάστιν Ουέλμπι, είχε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος.

Να αναφερθεί πως ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας έφτασε στη Μεγάλη Βρετανία, μετά από επίσημη πρόσκληση του Αγγλικανού Αρχιεπισκόπου.

Η συνάντηση σύμφωνα με την Αγγλικανική Εκκλησία ήταν μια ευκαιρία γνωριμίας των δύο Αντιπροσωπειών, και επιβεβαίωση της μακροχρόνιας στενής σχέσης μεταξύ Αγγλικανικής και Σερβικής Εκκλησίας.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν διάφορα θέματα σχετικά με την πνευματική ζωή των Εκκλησιών, το κοινωνικό έργο, τους πρόσφυγες καθώς και τα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας.

Τέλος συζήτησαν τρόπους για την ανανέωση των σχέσεων και την καλύτερη επικοινωνία των δύο Εκκλησιών, μέσα από τον αμοιβαίο σεβασμό και εμπιστοσύνη.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

  Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων του 1211 ή 1212 μια όμορφη δεκαοχτάχρονη νεαρή φεύγει από το πατρικό της στην Ασίζη και πηγαίνει στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου