Ο τελικός προορισμός μας

Ο τελικός προορισμός μας

τελικοςή.JPG

Νομίζω ότι η συμπεριφορά της Παναγίας, απ’ τον Ευαγγελισμό, μέχρι τη Γέννηση του Χριστού, είναι το παράδειγμα των ανθρώπων που ο Θεός διάλεξε, για να ζήσουν εσωτερικά με την πίστη τους.

Με πόση ειρήνη, με περισυλλογή και φρόνηση, η Μαρία, συμπεριφέρονταν σε συγκεκριμένες περιστάσεις. Ακόμα και οι πιο συνηθισμένες, απ’ τη Μαρία, έπαιρναν άλλη αξία, τις αναγνώριζε ως δώρο και επέμβαση του Θεού.

Όλα αυτά δεν την εμπόδιζαν να εκδηλωθεί εξωτερικά, όταν ήταν ανάγκη να εξασκήσει την αδελφική αγάπη. Μας το διηγείται το Ευαγγέλιο! Η Μαρία, διέσχισε, με κόπο τα βουνά της Ιουδαίας για να επισκεφθεί την ξαδέρφη της την Ελισάβετ. Η δική της εσωτερική χαρά, δεν την εμπόδισε να αποδείξει την εξωτερική της αγάπη! Διότι, όπως λέει, ένας συγγραφέας, εάν ο εσωτερικός μας κόσμος είναι στραμμένος προς το Θεό, κατέχει την ενότητα, με τον άνθρωπο, και δεν χάνει τον προσανατολισμό του. Ακόμα και σε μια θεϊκή εντολή, στρέφεται προς τον πλησίον, συμπάσχει στις ανάγκες, συμπαραστέκεται στη δυστυχία, και συμμετέχει στα δάκρυα των βασανισμένων.

Η Παναγία όπως το κερί, φωτίζει, καίγεται, απόρροφάται και χάνεται ανυψώνοντας προς το Θεό, ότι απορρόφησε! Κι όταν τελειώσει η δράση του, εδώ στην γη, ξεκινά πάλι με καινούργια πορεία προς τον ουρανό, που είναι και ο τελικός προορισμός του.

Π.Μ.Β

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου