Αναβάλλεται η ανάληψη διακονίας

Αναβάλλεται η ανάληψη διακονίας

Αναβάλ.jpg

Η ανάληψη των νέων καθηκόντων του νέου Καρδιναλίου, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα 4 Ιανουαρίου στις 12 στο Ιερό Προσκύνημα της Θεϊκής Αγάπης στο Castel di Leva, αναβλήθηκε για μεταγενέστερη ημερομηνία. Αυτό ανακοινώθηκε από το Γραφείο Λειτουργικών Ποντιφικών Τελετών.

Η αναβολή – διευκρινίζει ο Αξιωματούχος – “είναι ένα προληπτικό μέτρο λόγω του γεγονότος ότι ορισμένες περιπτώσεις θετικότητας στο Covid-19 έχουν βρεθεί στις γυναικείες και ανδρικές κοινότητες του Ιερού Προσκυνήματος. Η κατάσταση του «απαγορευτικού» θα εμπόδιζε λοιπόν τις κοινότητες να συμμετάσχουν σε αυτήν την εορταστική στιγμή».

Ο Enrico Feroci, 80 ετών, εφημέριος του Ιερού Προσκυνήματος της Θεϊκής Αγάπης έλαβε τον τίτλο του Καρδιναλίου στις 28 Νοεμβρίου. Ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά τη διάρκεια της τελετής της παράδοσης του καπέλου, του δακτυλίου του καρδινάλιου και της αποστολής της διακονίας, της ενορίας του, σύμφωνα με τον τύπο στα λατινικά, του είπε: “Είναι η ενορία σου!”

Ο Πάπας έκανε καρδινάλιο ένα εφημέριο.

Σε συνέντευξη από το Vatican News μετά την ανακοίνωση του διορισμού του Καρδινάλιου κατά τη Θεομητορική προσευχή στις 25 Οκτωβρίου, ο Feroci είπε ότι θεωρούσε την επιλογή του Πάπα ότι δεν του απευθύνεται προσωπικά, “αλλά σε όλους τους ιερείς της Ρώμης”: “Λέγεται πάντα ότι εφημέριος είναι αυτός που δίνει τα χέρια του στον επίσκοπο για να αγγίξει το Σώμα του Χριστού που είναι λαός του Θεού. Ο Πάπας Φραγκίσκος ήθελε να ευχαριστήσει τα χέρια τόσων πολλών ιερέων”.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου