Αναβάλλεται η ανάληψη διακονίας

Αναβάλλεται η ανάληψη διακονίας

Αναβάλ.jpg

Η ανάληψη των νέων καθηκόντων του νέου Καρδιναλίου, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα 4 Ιανουαρίου στις 12 στο Ιερό Προσκύνημα της Θεϊκής Αγάπης στο Castel di Leva, αναβλήθηκε για μεταγενέστερη ημερομηνία. Αυτό ανακοινώθηκε από το Γραφείο Λειτουργικών Ποντιφικών Τελετών.

Η αναβολή – διευκρινίζει ο Αξιωματούχος – “είναι ένα προληπτικό μέτρο λόγω του γεγονότος ότι ορισμένες περιπτώσεις θετικότητας στο Covid-19 έχουν βρεθεί στις γυναικείες και ανδρικές κοινότητες του Ιερού Προσκυνήματος. Η κατάσταση του «απαγορευτικού» θα εμπόδιζε λοιπόν τις κοινότητες να συμμετάσχουν σε αυτήν την εορταστική στιγμή».

Ο Enrico Feroci, 80 ετών, εφημέριος του Ιερού Προσκυνήματος της Θεϊκής Αγάπης έλαβε τον τίτλο του Καρδιναλίου στις 28 Νοεμβρίου. Ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά τη διάρκεια της τελετής της παράδοσης του καπέλου, του δακτυλίου του καρδινάλιου και της αποστολής της διακονίας, της ενορίας του, σύμφωνα με τον τύπο στα λατινικά, του είπε: “Είναι η ενορία σου!”

Ο Πάπας έκανε καρδινάλιο ένα εφημέριο.

Σε συνέντευξη από το Vatican News μετά την ανακοίνωση του διορισμού του Καρδινάλιου κατά τη Θεομητορική προσευχή στις 25 Οκτωβρίου, ο Feroci είπε ότι θεωρούσε την επιλογή του Πάπα ότι δεν του απευθύνεται προσωπικά, “αλλά σε όλους τους ιερείς της Ρώμης”: “Λέγεται πάντα ότι εφημέριος είναι αυτός που δίνει τα χέρια του στον επίσκοπο για να αγγίξει το Σώμα του Χριστού που είναι λαός του Θεού. Ο Πάπας Φραγκίσκος ήθελε να ευχαριστήσει τα χέρια τόσων πολλών ιερέων”.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 27 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου