Ο Σωτήρης Τσιόδρας έγινε λαμπάδα!

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έγινε λαμπάδα!

Ο Σωτήρης Τσιόδρας εισέβαλε ξαφνικά στις ζωές μας, μαζί με τον κορωνοϊό και αδιαμφισβήτητα είναι ένα από τα πρόσωπα των ημερών.

Ο άνθρωπος που μας ανακοινώνει κάθε απόγευμα τα νέα για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα, αποτέλεσε έμπνευση για τον βιοτέχνη Παναγιώτη Παπασημάκη, ο οποίος τον έκανε… λαμπάδα!

Ο κ. Παναγιώτης Παπασημάκης χάραξε την εικόνα του καθηγητή λοιμοξιολογίας με την βοήθεια του 3D εκτυπωτή της βιοτεχνίας του, τον… εκτύπωσε και τον έβαλε πάνω σε ένα λευκό κερί. Οπως ξεκαθάρισε, βέβαια, ο ίδιος στον τηλεοπτικό φακό, η λαμπάδα δεν διατίθεται προς πώληση.

«Δεν θα πουλήσουμε τον άνθρωπο. Την σχεδιάσαμε εδώ, κόψαμε το ανάγλυφο. Εμπνευστήκαμε από τον κ. Τσιόδρα καθώς είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος για τα μάτια μου. Βλέπω έναν άνθρωπο που δίνει σημασία και στον τελευταίο πολίτη της χώρας, έναν άνθρωπο που εμφανίζεται και δεν τα ξέρει όλα, ζητά την γνώμη διάφορων οργανισμών και κάνει πολύ καλά την δουλειά του».

Οπως εξήγησε ο κ. Παπασημάκης με την κίνησή του αυτή ήθελε να στείλει ένα μήνυμα: «Αυτή η λαμπάδα δεν έχει φιτίλι αλλά είναι καυτή, διότι πολλές εταιρείες όπως και η δική μας, αυτή την στιγμή βρέθηκαν να ακυρωθούν οι παραγγελίες τους με στολισμένα και κλειστά μαγαζιά».

Μετά τις ακυρώσεις και την «αναποδιά», ο κ. Παπασημάκης αποφάσισε να τροποποιήσει την γραμμή παραγωγής του και με τα μηχανήματα που διαθέτει, παράγει βαμβακερές μάσκες πολλαπλών χρήσεων , τις οποίες διαθέτει για φιλανθρωπικούς σκοπούς σε φορείς του δημοσίου και ορφανοτροφεία.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου