Ο πρώτος Πάπας σε βιρμανικό έδαφος

Ο πρώτος Πάπας σε βιρμανικό έδαφος

Ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε στην Γιανγκόν (Ραγκούν), στην Μυανμάρ (Βιρμανία) περίπου στις 13:20 τοπική ώρα (7:50 ώρα Ρώμης), σήμερα 27 Νοεμβρίου 2017, κατά το 21ο διεθνές ταξίδι του.

Το 330 της εταιρείας Alitalia, αναχώρησε από το αεροδρόμιο Leonardo da Vinci της Ρώμης την παραμονή το βράδυ, λίγο πριν τις 22:00 η ώρα.

Με την άφιξή του κάτω από έναν ανάμικτο ουρανό και με μια θερμοκρασία περίπου τριάντα βαθμών της κλίμακας Κελσίου, τον Πάπα υποδέχθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βιρμανοί επίσκοποι και εκατό περίπου παιδιά με παραδοσιακές φορεσιές. Μετά την νηφάλια υποδοχή, ο Πάπα μετέβη στην αρχιεπισκοπή της Γιανγκόν.

Καμιά επίσημη συνάντηση δεν είχε προγραμματιστεί γι αυτή την πρώτη ημέρα. Αύριο, 28 Νοεμβρίου, θα λάβει χώρα η συνάντηση με τις αρχές της Βιρμανίας, την κοινωνία πολιτών και το διπλωματικό σώμα, στο Naypyidaw, πρωτεύουσα της χώρας. Ο Πάπας θα συναντηθεί ιδιωτικά με τον πρόεδρο Htin Kyaw, καθώς και με την Δημόσια Σύμβουλο και Υπουργό Εξωτερικών, Aung San Suu Kyi.

Ο Πάπας θα παραμείνει στη Βιρμανία έως τις 30 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Μπαγκλαντές και θα επιστρέψει στη Ρώμη το ερχόμενο Σάββατο 2 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για το τρίτο ταξίδι του στην Άπω Ανατολή, μετά τη Σρι Λάνκα και τις Φιλιππίνες (Ιανουάριος 2015) και την Κορέα (Αύγουστος 2014).

Μετάφραση: ρφ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 1-2 Απριλίου 2023

Οικισμός Ενορία 1–2 Απριλίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σάββατο 19.30 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου