Σχέδιο Μάρσαλ για την Αφρική

Σχέδιο Μάρσαλ για την Αφρική

Να θέσουμε τα θεμέλια για την πραγματοποίηση ενός πραγματικού Σχεδίου Μάρσαλ για την Αφρική χρήσιμου και για την ενίσχυση των δεσμών με την Ευρώπη. Είναι ο δεδηλωμένος στόχος της υψηλού επιπέδου διάσκεψης – που προωθήθηκε και διοργανώθηκε από τα Ε.Ε. – η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες μεταξύ πολυάριθμων αξιωματούχων του Ο.Η.Ε. καθώς και εκείνων της Αφρικανικής Ένωσης. Ο Antonio Taiani, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ήταν ένας από τους διοργανωτές της εκδήλωσης.

«Αυτή η συνάντηση – δήλωσε – χρησιμεύει για να προετοιμαστεί το έδαφος για τη σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στην Ακτή του Ελεφαντοστού μεταξύ της Αφρικανικής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής. Θα πρέπει να κοιτάξουμε με πολύ μεγάλη προσοχή την Αφρική αν επιθυμούμε να λύσουμε το πρόβλημα της μετανάστευσης: αυτή η ήπειρος, το 2050, θα έχει δυόμισι δισεκατομμύρια άτομα και το πρόβλημα θα είναι οι μεταναστευτικές μετακινήσεις από το νότο προς το βορρά. Πρέπει να βοηθήσουμε αυτή την ήπειρο να ξεπεράσει τη φτώχεια, την κλιματική αλλαγή, την τρομοκρατία.

Ένα σχέδιο Μάρσαλ, να εφαρμοστεί με ποιο τρόπο; «Διαθέτοντας από τον κοινοτικό προϋπολογισμό, τουλάχιστον 40 δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα χρόνια» απάντησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μια επένδυση που θα «απέδιδε τουλάχιστον 400, χρήσιμα γι αυτές τις κατεστραμμένες από την κρίση χώρες. Δεν πρόκειται για δωρεά χρημάτων αλλά για τη δημιουργία ενός μοχλούοικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης που θα είναι επωφελής όχι μόνο για τους Αφρικανούς αλλά και για τους Ευρωπαίους».

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 1-2 Απριλίου 2023

Οικισμός Ενορία 1–2 Απριλίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σάββατο 19.30 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου