Ο Πάπας συναντά τον Πρόεδρο της Myanmar και Aung San Suu Kyi

Ο Πάπας συναντά τον Πρόεδρο της Myanmar και Aung San Suu Kyi

Στην  Nay Pyi Taw, ο Πάπας Φραγκίσκος  έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο Htin Kyaw στην πλατεία που βρίσκεται απέναντι από το Προεδρικό Μέγαρο. Οι αντιπροσωπείες του Βατικανού και της Βιρμανίας  ήταν παρατεταγμένες πίσω τους ,  κάτω από  ένα χρυσό υπόστεγο. Ο Πάπας  και ο Πρόεδρος άκουσαν  όρθιοι  σε μία εξέδρα  τους εθνικούς ύμνους, στη συνέχεια έγινε η είσοδος στο Προεδρικό Μέγαρο μέσω μιας εντυπωσιακής σκάλας  με ένα κόκκινο χαλί ως οδηγό.

Στο εσωτερικό του Μεγάρου, πολύ πλούσιο σε έπιπλα – ο Πάπας  σταμάτησε σε μία πρώτη αίθουσα  για να υπογράψει στο βιβλίο  τιμών, στη συνέχεια συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο κατευθύνθηκε σε μία δεύτερη αίθουσα,  όπου είχαν τοποθετηθεί οι σημαίες της Myanmar και του Βατικανού για τις φωτογραφίες.

ΟΙ προσωπικές συνομιλίες διεξήχθησαν σε μία αίθουσα με τον Πρόεδρο Htin Kyaw και σε μία άλλη με τον  Σύμβουλο του Κράτους Aung San Suu Kyi. Από τη μεριά του ο  Βιρμάνος  Πρόεδρος  δήλωσε ότι, η συνάντηση με  τον Πάπα «αποδεικνύει την εμπιστοσύνη μας  στη δύναμη  και τη δυνατότητα της ειρήνης». Αναφέρθηκε στην κρίση  της Rakhine (όπου ευρίσκονται οι Μουσουλμάνοι "rohingya", ndr) και συμπεριέλαβε τον Πάπα μεταξύ εκείνων «των καλών φίλων»  των οποίων  "η στήριξη στη δύναμη της ειρήνευσης" έχει "ανεκτίμητη" αξία. " Ο πιο σημαντικός σκοπός μας – υπογράμμισε – ο  San Suu Kyi– είναι να προωθήσουμε  τη διαδικασία  της ειρήνης στηριγμένης  στη Συμφωνία  του «παύσετε πυρ»  σε όλη την επικράτεια,  που αποφασίστηκε  από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Ο δρόμος  για την ειρήνη  δεν είναι πάντα εύκολος, αλλά είναι ο μόνος  που θα οδηγήσει το λαό μας  στο όνειρο  μιας γης  δίκαιης και ευημερούσας,  που θα είναι  το καταφύγιό του, η τιμή του και η χαρά του.  Η αναζήτηση της ειρήνης  πρέπει να ενισχυθεί  με την απόκτηση  μιας βιώσιμης ανάπτυξης, ώστε να μπορεί να εξασφαλιστεί  το μέλλον  στις ερχόμενες γενεές".

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 1-2 Απριλίου 2023

Οικισμός Ενορία 1–2 Απριλίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σάββατο 19.30 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου