Ο προπονητής της Μπολόνια στον Πάπα Φραγκίσκο

Ο προπονητής της Μπολόνια στον Πάπα Φραγκίσκο

προπνητης.JPG

Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 ο Πάπας Φραγκίσκος δέχτηκε σε προσωπική ακρόαση τον προπονητή της Μπολόνια Σίνισα Μιχαΐλοβιτς και τη σύζυγό του Αριάνα.
Ο γνωστός πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής για δεύτερη φορά της ιστορικής ιταλικής ομάδας, είναι Σέρβος και παρότι ορθόδοξος χριστιανός αισθάνεται πολύ “δεμένος” με το Προσκύνημα της Παναγίας του Μετζουγκόργε που είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά το 2008, ύστερα από προτροπή ιταλού συναδέλφου του.
Τότε είχε βιώσει μια ιδιαίτερη “θρησκευτική εμπειρία” και γι’ αυτό επανήλθε αρκετές φορές. Αργότερα προσεβλήθη από λευχαιμία την οποία πολέμησε γενναία με τη βοήθεια της οικογένειάς του.
Η κόρη του Βικτώρια έχει γράψει σχετικό βιβλίο και μίλησε στο ιταλικό χριστιανικό περιοδικό “Famiglia Cristiana” για το πόσο συνδεδεμένος αισθάνεται ο πατέρα της με το Μετζουγκόργε:
ο συνήθως “σκληρός” προπονητής, με την “τυπική” σχέση με τη θρησκεία, δεν μπορούσε να σταματήσει τα δάκρυά του όταν πρωτοεπισκέφθηκε την περιοχή. Αργότερα, όταν αρρώστησε, πίστεψε ότι θα γίνει καλά χάρη στη μεσολάβηση της Παναγίας. Αποθεραπευμένος πλέον, ο 52χρονος προπονητής προφανώς συζήτησε με τον Ποντίφικα την εμπειρία που βίωσε τα τελευταία χρόνια.
Λεπτομέρειες της συνάντησης δεν έχουν γίνει γνωστές.

Πληροφόρηση: Il Sussidiario.net
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΗΣ

Αποτελεί μια από της προστάτιδες αγίες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που τιμήθηκε από τους πιστούς για τις «Αποκαλύψεις» της, δηλαδή για τα θεια οράματα που είχε.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 16ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 23 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 27-28.7.2024

Οικισμός Ενορία  27 – 28 Ιουλίου 2024 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου