Ο προπονητής της Μπολόνια στον Πάπα Φραγκίσκο

Ο προπονητής της Μπολόνια στον Πάπα Φραγκίσκο

προπνητης.JPG

Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 ο Πάπας Φραγκίσκος δέχτηκε σε προσωπική ακρόαση τον προπονητή της Μπολόνια Σίνισα Μιχαΐλοβιτς και τη σύζυγό του Αριάνα.
Ο γνωστός πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής για δεύτερη φορά της ιστορικής ιταλικής ομάδας, είναι Σέρβος και παρότι ορθόδοξος χριστιανός αισθάνεται πολύ “δεμένος” με το Προσκύνημα της Παναγίας του Μετζουγκόργε που είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά το 2008, ύστερα από προτροπή ιταλού συναδέλφου του.
Τότε είχε βιώσει μια ιδιαίτερη “θρησκευτική εμπειρία” και γι’ αυτό επανήλθε αρκετές φορές. Αργότερα προσεβλήθη από λευχαιμία την οποία πολέμησε γενναία με τη βοήθεια της οικογένειάς του.
Η κόρη του Βικτώρια έχει γράψει σχετικό βιβλίο και μίλησε στο ιταλικό χριστιανικό περιοδικό “Famiglia Cristiana” για το πόσο συνδεδεμένος αισθάνεται ο πατέρα της με το Μετζουγκόργε:
ο συνήθως “σκληρός” προπονητής, με την “τυπική” σχέση με τη θρησκεία, δεν μπορούσε να σταματήσει τα δάκρυά του όταν πρωτοεπισκέφθηκε την περιοχή. Αργότερα, όταν αρρώστησε, πίστεψε ότι θα γίνει καλά χάρη στη μεσολάβηση της Παναγίας. Αποθεραπευμένος πλέον, ο 52χρονος προπονητής προφανώς συζήτησε με τον Ποντίφικα την εμπειρία που βίωσε τα τελευταία χρόνια.
Λεπτομέρειες της συνάντησης δεν έχουν γίνει γνωστές.

Πληροφόρηση: Il Sussidiario.net
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

27η Κυριακή του Έτους, Γ

  27η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Εσθ 4, 17γ) Τα πάντα, Κύριε, είναι υποταγμένα σ’ εσένα, και κανείς δεν μπορεί

Πρόγραμμα Ενοριών 1-2/10/2022

   Οικισμός Ενορία 1–2 Οκτωβρίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου