Ο προπονητής της Μπολόνια στον Πάπα Φραγκίσκο

Ο προπονητής της Μπολόνια στον Πάπα Φραγκίσκο

προπνητης.JPG

Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 ο Πάπας Φραγκίσκος δέχτηκε σε προσωπική ακρόαση τον προπονητή της Μπολόνια Σίνισα Μιχαΐλοβιτς και τη σύζυγό του Αριάνα.
Ο γνωστός πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής για δεύτερη φορά της ιστορικής ιταλικής ομάδας, είναι Σέρβος και παρότι ορθόδοξος χριστιανός αισθάνεται πολύ “δεμένος” με το Προσκύνημα της Παναγίας του Μετζουγκόργε που είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά το 2008, ύστερα από προτροπή ιταλού συναδέλφου του.
Τότε είχε βιώσει μια ιδιαίτερη “θρησκευτική εμπειρία” και γι’ αυτό επανήλθε αρκετές φορές. Αργότερα προσεβλήθη από λευχαιμία την οποία πολέμησε γενναία με τη βοήθεια της οικογένειάς του.
Η κόρη του Βικτώρια έχει γράψει σχετικό βιβλίο και μίλησε στο ιταλικό χριστιανικό περιοδικό “Famiglia Cristiana” για το πόσο συνδεδεμένος αισθάνεται ο πατέρα της με το Μετζουγκόργε:
ο συνήθως “σκληρός” προπονητής, με την “τυπική” σχέση με τη θρησκεία, δεν μπορούσε να σταματήσει τα δάκρυά του όταν πρωτοεπισκέφθηκε την περιοχή. Αργότερα, όταν αρρώστησε, πίστεψε ότι θα γίνει καλά χάρη στη μεσολάβηση της Παναγίας. Αποθεραπευμένος πλέον, ο 52χρονος προπονητής προφανώς συζήτησε με τον Ποντίφικα την εμπειρία που βίωσε τα τελευταία χρόνια.
Λεπτομέρειες της συνάντησης δεν έχουν γίνει γνωστές.

Πληροφόρηση: Il Sussidiario.net
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ μνήμη της Αγίας Σχολαστικής

Το όνομα της Σχολαστικής, αδελφής του Αγίου Βενεδίκτου, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αρχή του κοινοβιακού δυτικού μοναχισμού. Ο Βενέδικτος προέτρεπε η διακονία προς το

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 10 Φεβρουαρίου 2025                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Ιταλία: π. Mauricio Patriciello “Συκοφαντημένοι για χρόνια – τώρα κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί . Εδώ πεθαίνουμε”

ΙΤΑΛΙΑ: π. MAURIZIO PATRICIELLO  «ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ – ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΡΝΗΘΕΙ. ΕΔΩ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ!» Είχαμε παρουσιάσει τον εφημέριο του «Αγίου Αποστόλου Παύλου»