Έχεις φωτιά;

Έχεις φωτιά;

Στο δρόμο με σταμάτησε ένας νεαρός με σβησμένο το τσιγάρο στο στόμα: «Με συγχωρείτε, καπνίζετε; Μπορείτε να μου ανάψετε το τσιγάρο;» Χαμογελώντας του απάντησα ότι έχω κόψει το κάπνισμα εδώ και 16 χρόνια, γι αυτό και δεν έχω στην τσέπη μου σπίρτα. Αλλά για να πω την αλήθεια, ακόμη και εάν δεν καπνίζω, θα επιθυμούσα πολύ να έχω στη τσέπη τουλάχιστον ένα σπίρτο. Θα ήταν μια ευκαιρία για να του δώσω τη ικανοποίηση να καπνίσει ένα τσιγάρο.

Ένα χειμωνιάτικο πρωινό, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικό κρύο και τσουχτερό άνεμο, στην άκρη του δρόμου, παρατήρησα μια ομάδα ατόμων μουδιασμένων από το κρύο, που ήθελαν να ζεσταθούν: Ήταν γύρω από ένα σωρό από χαρτιά και ξύλα, αλλά περιέργως ήταν σβηστά, ενώ εκείνοι έπρεπε να παραμείνουν εκεί για άλλη μια ώρα, να περιμένουν φίλους με τους οποίους είχαν ραντεβού. «Με συγχωρείτε, κύριε – απευθύνθηκαν σε εμένα – καπνίζετε; Έχετε φωτιά;». Και σε αυτούς δεν μπόρεσα παρά να πω το ίδιο: Ότι έχω κόψει το κάπνισμα και ότι δεν έχω σπίρτα στην τσέπη.

Αλλά δεν ήμουν ευχαριστημένος να απαντώ έτσι. Έτρεξα στον Roberto, τον ξάδελφό μου, μανιώδη καπνιστή, ο οποίος κατοικούσε κοντά. Του εξήγησα με λίγα λόγια και μου εμπιστεύτηκε τα σπίρτα του. Επέστρεψα σε εκείνα τα άτομα που στέκονταν ολόγυρα από τον σωρό από χαρτιά και ξύλα.

Μεγάλος ενθουσιασμός. Ήταν αρκετό να ανάψω ένα σπίρτο και ξέσπασε μια φωτιά που ζέστανε τα παγωμένα άκρα τους και έκανε τόσο πολύ  να χαίρονται ακόμη και οι καρδιές τους. Συνειδητοποίησα ότι περισσότερο από το σπίρτο,τους χάρισα αυτή τη μικρή αλλά σημαντική φωτιά αγάπης που προηγήθηκε και συνόδευσε την αναζήτηση του σπίρτου.

 

«Ήρθα επάνω στη γη για να φέρω τη φωτιά – αναφώνησε ο Ιησούς – και πόσο θα ήθελα να αναζωπυρωθεί». Πόσοι παγωμένοι άνθρωποι σε αυτό τον ψυχρό κόσμο ψάχνουν, περιμένοντας εκείνον ο οποίος στο όνομα του Ιησού έλαβε τη φωτιά με την εντολή να τη μεταφέρει παντού πάνω σε αυτή τη γη και να την κάνει να φουντώσει σε όλες τις καρδιές.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 1 Απριλίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου