Ο ΠΑΠΑΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΩΝΙΣΜΟΥ ΠΑΥΛΟΣ 6ος

Ο ΠΑΠΑΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΩΝΙΣΜΟΥ ΠΑΥΛΟΣ 6ος 

Μετά την απαγγελία της Θεομητορικής προσευχής στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, την περασμένη Κυριακή 5 Αυγούστους, ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Πάπα Παύλου του 6ουμε την ευκαιρία της συμπλήρωσης σαράντα χρόνων από την κοίμησή του.

Είπε ο Άγιος Πατέρας

Αγαπητοί Αδελφοί και Αδελφές,

Πριν από σαράντα χρόνια ο μακάριος Παύλος ο 6οςζούσε τις τελευταίες ώρες πάνω σ’ αυτή τη γη. Κοιμήθηκε πράγματι στις 6 Αυγούστου του 1978. Τον ενθυμούμεθα με σεβασμό και ευγνωμοσύνη εν αναμονή της αγιωνυμίας του στις 14 του προσεχούς Οκτωβρίου.

Από τον ουρανό μεσιτεύει για την Εκκλησία, που τόσο πολύ αγάπησε, και για την ειρήνη του κόσμου. Αυτόν το μεγάλος Πάπα του νεοτερισμού τον χαιρετούμε όλοι με ένα θερμό χειροκρότημα!

Χαιρετώ επίσης όλους εσάς με αγάπη, Ρωμαίοι και προσκυνητές από διάφορες Χώρες: οικογένειες, ενοριακές ομάδες, οργανώσεις και χωριστά την κάθε μια και τον καθένα σας. Ιδιαίτερα χαιρετώ τον κύκλο-προσκύνημα που προέρχεται από την πόλη Velehrad(Moravia), τους πιστούς της Lorca(Spagna), τους νέους και τους έφηβους της Novoli.

Σε όλους εύχομαι μια καλή Κυριακή και σας ζητώ να μη ξεχνάτε να προσεύχεστε για μένα. Ευχαριστώ Και καλή όρεξη!

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση Πάπα Φραγκίσκου, 22 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023   Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού. Η

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου