Ο Πάπας στη Μοζαμβίκη: ας προσευχηθούμε για την εδραίωση της ειρήνης στη χώρα

Ο Πάπας στη Μοζαμβίκη: ας προσευχηθούμε για την εδραίωση της ειρήνης στη χώρα

Ο Πάπας στη Μοζαμβίκη: προσευχόμαστε ώστε ναι, από τις 4 έως τις 10 Σεπτεμβρίου ο Πάπας Φραγκίσκος να πάει στην Αφρική. Στο 31ο αποστολικό ταξίδι του θα επισκεφθεί τρεις χώρες: τη Μοζαμβίκη, τη Μαδαγασκάρη και τον Μαυρίκιο. Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του δίνει ραντεβού με τους ανθρώπους και την καθολική κοινότητα της Μοζαμβίκης και διαβεβαιώνει: βρίσκεστε όλοι μέσα στην καρδιά μου και μέσα σε αυτή υπάρχει μια ιδιαίτερη θέση για όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Το πρώτο στάδιο του επόμενου αποστολικού ταξιδιού του στην αφρικανική ήπειρο, που θα τον απασχολήσει από τις 4 έως τις 10 Σεπτεμβρίου, θα είναι η Μοζαμβίκη και σε αυτούς τους ανθρώπους ο Φραγκίσκος απευθύνει σήμερα, ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο οποίο αναφέρει: «Ανυπομονώ να σας συναντήσω», Αυτή είναι η πλήρης μετάφραση στα ιταλικά όσων ο Πάπας είπε στα Πορτογαλικά: 

Αγαπητέ λαέ της Μοζαμβίκης!

Μέσα σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει η επίσκεψή μου στη χώρα σας και αν και δεν θα μπορέσω να πάω πέρα από την πρωτεύουσα, η καρδιά μου σας περικλείει και σας αγκαλιάζει όλους, δίνοντας μια ιδιαίτερη θέση σε όσους βιώνουν δυσκολίες. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι: σας θυμάμαι όλους στις προσευχές μου. Ανυπομονώνασαςσυναντήσω.

Όπως έλαβα «και σας ευχαριστώ» την πρόσκληση του Προέδρου και των αδελφών μου Επισκόπων να έρθω σε εσάς, έτσι σας καλώ όλους να συμμετάσχετε στην προσευχή μου, ώστε ο Θεός, Πατέρας όλων, να εδραιώσει τη συμφιλίωση, την αδελφική συμφιλίωση στην Μοζαμβίκη και σε ολόκληρη την Αφρική, μοναδική ελπίδα για μια σταθερή και διαρκής ειρήνη.

Θα έχω τη χαρά να μοιραστώ μαζί σας αυτές τις πεποιθήσεις και επίσης να δω πώς μεγαλώνει η σπορά του προκατόχου μου του Αγίου Ιωάννη Παύλου Β΄. Αυτό το ταξίδι θα μου επιτρέψει να συναντήσω την καθολική κοινότητα και να τη διαβεβαιώσω για τη μαρτυρία της στο Ευαγγέλιο, το οποίο διδάσκει την αξιοπρέπεια κάθε άνδρα και γυναίκας και ζητά να ανοίξουμε την καρδιά μας στους άλλους, ειδικά στους φτωχούς και στους αναγκεμένους.

Αγαπητοί αδελφοί και φίλοι, ξέρω ότι πολλοί από εσάς εργάζεστε για την προετοιμασία της επισκέψεώς μου, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς των προσευχών σας, και σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Επικαλούμαι επάνω σας και επάνω στη χώρα σας τις ευλογίες του Θεού και την προστασία της μητέρας μας, της Παρθένου Μαρίας. Θα τα πούμε σύντομα!

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου