Μαδαγασκάρη: Μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου

Μαδαγασκάρη: Μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου

Δημοσιεύουμε  πιο κάτω από το κείμενο του μηνύματος "Χαιρετισμός και ευχαριστία" που απέστειλε ο Άγιος Πατρός Φραγκίσκος στον λαό της Μαδαγασκάρης στο άμεσο μέλλον του Αποστολικού Ταξιδιού που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2019, κατόπιν πρόσκλησης των ανώτατων αρχών της χώρας:

Αγαπητοί αδελφοί της Μαδαγασκάρης!

Με τη χάρη του Θεού, σε λίγες μέρες θα είμαι μεταξύ σας! Επιθυμώ να φθάσει σε σας ο εγκάρδιος χαιρετισμός μου μαζί τις ευχαριστίες μου για ό,τι κάνατε και κάνετε για να ετοιμάσετε την επίσκεψή μου. Πάνω απ 'όλα, σας ευχαριστώ για την προσευχή σας, τόσο προσωπική όσο και οικογενειών και των ενοριακών κοινοτήτων, καθώς και των  νοσοκομείων και φυλακών. Η προσευχή δεν γνωρίζει όρια, και όταν βρίσκομαι στη Μαδαγασκάρη, ακόμα κι αν μπορώ να επισκεφτώ μόνο λίγα μέρη, με προσευχή θα σας συναντήσω όλους και σε όλους θα χορηγήσω την ευλογία του Θεού.

Αγαπητοί φίλοι της Μαδαγασκάρης, η χώρα σας είναι γνωστή για τη φυσική της ομορφιά και γι 'αυτό λέμε: "Laudato si!". Είναι καθήκον μας να τις φροντίζουμε προσεκτικά. Αλλά υπάρχει μια άλλη ομορφιά που είναι ακόμη πιο αγαπητή στον Χριστό και σε μένα προσωπικά: η ομορφιά του λαού σας και της αγιότητάς  του! Για αυτόν τον λόγο, θα έρθω να σας στηρίξω στην πίστη και ταυτόχρονα να αντλήσετε δύναμη από αυτήν. Η Παναγία ας  λάβει αυτό το δώρο για εμάς. Σας ευχαριστώ και θα σας δω σύντομα!

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2022     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου