Ασφυκτική παραμένει η κατάσταση στη Μόρια και μετά τη μεταφορά προσφύγων

Ασφυκτική παραμένει η κατάσταση στη Μόρια και μετά τη μεταφορά προσφύγων

Ασφυκτική παραμένει η κατάσταση στη Μόρια παρά το πρώτο βήμα αποσυμφόρησης και τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στη Βόρεια Ελλάδα.

Η κατάσταση στη Μόρια συνεχίζει να είναι αφόρητη καθώς τα κύματα προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών συνεχίζονται. Μικροί και μεγάλοι ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες εντός και εκτός του καταυλισμού, όπου και έχουν τοποθετηθεί σκηνές για να φιλοξενηθούν οι άνθρωποι που καταφτάνουν στη Μόρια.

Η κυβέρνηση προχώρησε στη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στη Βόρεια Ελλάδα. Ηδη το βράδυ της Δευτέρας έφτασαν στη Νέα Καβάλα Κιλκίς, τα πρώτα λεωφορεία.

Στη μεταφορά 1.002 ατόμων με χαρακτηριστικά ευαλωτότητας από τη Μόρια σε καταυλισμό προσφύγων στη Νέα Καβάλα προχωρά η κυβέρνηση.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, το υπουργείο ειδοποίησε τη διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας να εντοπίσει και να προετοιμάσει τα συγκεκριμένα 1.002 άτομα προκειμένου την ερχόμενη Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου να μεταφερθούν με δυο αρματαγωγά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Η Μόρια είναι ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων της Ευρώπης

Στην κίνηση αυτή η κυβέρνηση προχωρά προκειμένου να αποσυμφορήσει τον καταυλισμό της Μόριας, που σήμερα έφτασε τους 10.241 κατοίκους. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ιστορικό ρεκόρ από δημιουργίας του ΚΥΤ. Ενώ όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε από τη διεύθυνση του ΚΥΤ ο καταυλισμός της Μόριας είναι πλέον ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων της Ευρώπης!

«Απόβαση» 500 μεταναστών στη Μόρια

Το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποίησαν απόβαση περίπου 500 μετανάστες με 13 βάρκες, στην περιοχή της Σκάλας Συκαμινιάς, σύμφωνα με το lesvosnews.gr. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος  αριθμός μεταναστών που έρχεται μαζικά στη Λέσβο από τις ακτές της Τουρκίας, μετά τις μεταναστευτικές ροές που είχαν ξεσπάσει κατά τα έτη 2015 – 2016.

Έχουν στηθεί σκηνές καθώς δεν υπάρχει άλλος χώρος στον καταυλισμό

Οπως αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, περίπου 1.000 από τους μετακινούμενους θα εγκατασταθούν στη δομή της Νέας Καβάλας και οι υπόλοιποι θα εγκατασταθούν σε διαφορές δομές της Βόρειας Ελλάδας.

Η εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στη Νέα Καβάλα, σύμφωνα με το υπουργείο, είναι προσωρινή και πριν το τέλος του μήνα θα γίνει μεταφορά σε νέα δομή.

Πηγή: iefimerida.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου