Ο Πάπας Φραγκίσκος βγαίνει προς έκπληξη όλων από το Βατικανό και επισκέπτεται ένα κέντρο για τυφλούς

Ο Πάπας Φραγκίσκος βγαίνει προς έκπληξη όλων από το Βατικανό και επισκέπτεται ένα κέντρο για τυφλούς


Την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017, το απόγευμα, ο Πάπας Φραγκίσκος βγήκε από το Βατικανό προς έκπληξη όλων και πήγε να επισκεφτεί τους φιλοξενούμενους στο Περιφερειακό Κέντρο Sant’ Alessio – Margherita di Savoia για τους τυφλούς, στη Ρώμη.

Το Ινστιτούτο που αρχικά ονομαζόταν «Cristoforo Colombo», πραγματοποιεί δραστηριότητες που αποσκοπούν στην κοινωνική ένταξη των τυφλών και των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Με αυτή την επίσκεψη, ο Πάπας επιθυμεί να δώσει συνέχεια στις λεγόμενες «Παρασκευές της ευσπλαχνίας», ιδιωτικές επισκέψεις που πραγματοποιούνταν κατά τη διάρκεια του Ιωβηλαίου της Ευσπλαχνίας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, έκανε γνωστό το γραφείο Τύπου του Βατικανού, ότι Πάπας συνάντησε τους φιλοξενούμενους του ιδρύματος, άτομα με αισθητηριακές διαταραχές που συνδέονται με τη χρήση της όρασης, τυφλούς από τη γέννησή τους ή ως αποτέλεσμα σοβαρών ασθενειών και μερικά άτομα με πολλαπλές αναπηρίες. Μεταξύ αυτών, και σχεδόν 50 μικρά παιδιά που φοιτούν στον Κέντρο για να λάβουν μια ειδική εκπαίδευση για να τους βοηθήσει στις μικρές καθημερινές κινήσεις τους, και 37 ηλικιωμένους και ενήλικες, μόνιμους κατοίκους.

Με την άφιξή του, ο Πάπας έγινε δεκτός από τον πρόεδρο του Κέντρου, Amedeo Piva, και από τον γενικό διευθυντή, Antonio Organtini, ο οποίος επίσης έγινε τυφλός κατά τη διάρκεια της ζωής του, καθώς και όλο το ιατρικό και εθελοντικό προσωπικό στην υπηρεσία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Ποντίφικας άφησε ένα δώρο στο Ινστιτούτο και υπέγραψε την περγαμηνή για το παρεκκλήσιο του Κέντρου, ως ανάμνηση της συνάντησής τους. 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2022     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου