Να ξεπεράσουμε κάθε μορφή ρατσισμού

Να ξεπεράσουμε κάθε μορφή ρατσισμού

 


Πρέπει να ξεπεράσουμε όλες τις μορφές ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και εκμετάλλευσης του ανθρώπου». Αυτό είναι το μήνυμα στο Twitterπου ανέβασε ο Πάπας Φραγκίσκος στο λογαριασμό του @Pontifex_it.

Σήμερα είναι η «Διεθνής Ημέρα Νέλσον Μαντέλα» η οποία καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ακόμη κι αν τα μηνύματα στο κοινωνικό δίκτυο από μέρος του Ποντίφικα μειώθηκαν κατά την περίοδο  του  καλοκαιριού του 2017, διατηρούν μια τακτικότητα, ανάλογη της επικαιρότητας.

Κατά  την τέταρτη επέτειο από την επίσκεψή του στο νησί της Λαμπεντούζα, ο Φραγκίσκος έγραψε: «Οι μετανάστες είναι οι αδελφοί και οι αδελφές μας που αναζητούν μια καλύτερη ζωή μακριά από τη φτώχεια, την πείνα και τον πόλεμο».

Την επόμενη ημέρα, ο Άγιος Πατέρας εμπιστεύθηκε το λαό της θάλασσας στην Μαρία. «Εμπιστεύομαι τους ναυτιλλόμενους, τους ψαράδες και όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες και βρίσκονται μακριά από τα σπίτια τους στην μητρική προστασία της Μαρίας Άστρο της Θάλασσας» δήλωνε στο tweet.

Και κάλεσε την περασμένη Κυριακή τους πιστούς να αφεθούν να «τους καθοδηγήσει η Παρθένος Μαρία στο μονοπάτι που οδηγεί στο ιερό βουνό το οποίο είναι ο Χριστός, όπου συναντώνται ο Θεός και ο Άνθρωπος». 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη Παρασκευή

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΩΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ Εκείνος όμως τραυματίστηκε για τις ανομίες μας. Ανάγνωσμα από το βιβλίο του προφήτη Ησαΐα  (52,13 – 53,12) Ιδού, ο δούλος μου θα ευοδωθεί. θα υψωθεί

Μ. Πέμπτη – του Μυστικού Δείπνου του Κυρίου

ΙΕΡΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΔΕΙΠΝΟΥ Εσπερινή Λειτουργία ΠΡΩΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ Οι εντολές για το πασχαλινό δείπνο. Ανάγνωσμα από το βιβλίο της Εξόδου  (12,1-8.11-14) Τις ημέρες εκείνες,