Ο Πάπας Φραγκίσκος στον Καθεδρικό Ναό της Σωτηρίας του Ρουμανικού Λαού

Ο Πάπας Φραγκίσκος στον Καθεδρικό Ναό της Σωτηρίας του Ρουμανικού Λαού

Τον νέο Καθεδρικό Ναό της Σωτηρίας του Ρουμανικού Λαού στο Βουκουρέστι επισκέφθηκε πριν από λίγο ο Πάπας Φραγκίσκος, συνοδευόμενος από τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας κ. Δανιήλ ενημέρωσε τον Πάπα Φραγκίσκο για την πορεία των εργασιών στον Καθεδρικό Ναό και συνέχεια ακολούθησαν οι προβλεπόμενες προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Πάπα Φραγκίσκο για την στήριξη που παρέχει στους Ορθόδοξους Ρουμάνους της Ιταλίας αλλά και σε άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

"Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία διέθεσε στις ρουμανικές Ορθόδοξες ενορίες 426 τόπους λατρείας, 306 στην Ιταλία και 120 σε άλλες χώρες στη Δυτική Ευρώπη" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δανιήλ.

Από την πλευρά του ο Πάπας Φραγκίσκος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αδελφοσύνη και την κοινωνία μεταξύ όλων εκείνων που προσεύχονται στον ίδιο Ουράνιο Πατέρα.

Επίσης ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την ελπίδα ότι «η Ρουμανία μπορεί πάντα να είναι ένα σπίτι για όλους, ένας χώρος συνάντησης, ένας κήπος που ανθίζει η συμφιλίωση και η κοινωνία».

Τέλος κατά την έξοδο από τον Καθεδρικό Ναό, ο Πατριάρχης Δανιήλ και ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχθηκαν τον κόσμο με το Χριστός Ανέστη.

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου