Ο Πάπας Φραγκίσκος στον Καθεδρικό Ναό της Σωτηρίας του Ρουμανικού Λαού

Ο Πάπας Φραγκίσκος στον Καθεδρικό Ναό της Σωτηρίας του Ρουμανικού Λαού

Τον νέο Καθεδρικό Ναό της Σωτηρίας του Ρουμανικού Λαού στο Βουκουρέστι επισκέφθηκε πριν από λίγο ο Πάπας Φραγκίσκος, συνοδευόμενος από τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας κ. Δανιήλ ενημέρωσε τον Πάπα Φραγκίσκο για την πορεία των εργασιών στον Καθεδρικό Ναό και συνέχεια ακολούθησαν οι προβλεπόμενες προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Πάπα Φραγκίσκο για την στήριξη που παρέχει στους Ορθόδοξους Ρουμάνους της Ιταλίας αλλά και σε άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

"Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία διέθεσε στις ρουμανικές Ορθόδοξες ενορίες 426 τόπους λατρείας, 306 στην Ιταλία και 120 σε άλλες χώρες στη Δυτική Ευρώπη" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δανιήλ.

Από την πλευρά του ο Πάπας Φραγκίσκος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αδελφοσύνη και την κοινωνία μεταξύ όλων εκείνων που προσεύχονται στον ίδιο Ουράνιο Πατέρα.

Επίσης ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την ελπίδα ότι «η Ρουμανία μπορεί πάντα να είναι ένα σπίτι για όλους, ένας χώρος συνάντησης, ένας κήπος που ανθίζει η συμφιλίωση και η κοινωνία».

Τέλος κατά την έξοδο από τον Καθεδρικό Ναό, ο Πατριάρχης Δανιήλ και ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχθηκαν τον κόσμο με το Χριστός Ανέστη.

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

8η Κυριακή του Έτους

8η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ  Ψλ 18 [17], 19-20                         Ο Κύριος έγινε το στήριγμά μου, και στ’ ανοιχτά με οδήγησε,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου