Ο Πάπας Φραγκίσκος στο Μαρόκο στις 30 και 31 Μαρτίου 2019

Ο Πάπας Φραγκίσκος στο Μαρόκο στις 30 και 31 Μαρτίου 2019

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, Greg Burke, δήλωσε στους δημοσιογράφους χθες ότι ο Πάπας Φραγκίσκος, αποδεχόμενος την πρόσκληση του βασιλιά Μοχάμεντ VI, και των Επισκόπων  της χώρας, θα κάνει ποιμαντική επίσκεψη στο Μαρόκο από τις 30 – 31 Μαρτίου του 2019 και θα επισκεφθεί την πόλη του Ραμπάτ και της Καζαμπλάνκα.

Το ταξιδιωτικό πρόγραμμα θα δημοσιευθεί στον κατάλληλο καιρό. Αυτό το ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στο  Μαρόκο  θα είναι το 26ο διεθνές ταξίδι του στη διάρκεια της ποντιφικής αποστολής του.

Τριάντα τρία (33) χρόνια μετά την ιστορική επίσκεψη του Αγίου Ιωάννη Παύλου ΙΙ στο Μαρόκο στις 19 Αυγούστου του 1985, που είχε προσκληθεί από τον τότε βασιλιά Hassan II, η μαροκινή εφημερίδα Al Ahdath Αλ Maghribia υπενθυμίζει τη σημασία της πρώτης εκείνης επίσκεψης του Πάπα, για το άνοιγμα ενός μόνιμου διαλόγου μεταξύ των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων.

Στο στάδιο της Καζαμπλάνκα στην ιστορική συνάντηση με τους νέους Μουσουλμάνους, σε μια σημαντική φάση του διαλόγου μεταξύ του Χριστιανισμού και του Ισλάμ, ο Ιωάννης Παύλος ο Β ' είχε δηλώσει ότι: «Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι,» δεν έχουν ακόμη αμοιβαία κατανόηση  και μερικές φορές, κατά το παρελθόν αντιταχθήκαμε και χαθήκαμε σε προστριβές και πολέμους ". Αλλά "έχουμε πολλά κοινά πράγματα, ως άνθρωποι και ως πιστοί".

Επιβεβαιώνω αυτά που είπε τότε ο Προκάτοχός μου  στην ομιλία του. «Ζούμε στον ίδιο κόσμο, με πολλά σημάδια ελπίδας, αλλά και με πολλές ενδείξεις αγωνίας. Ο Αβραάμ είναι για εμάς το ίδιο μοντέλο πίστης στο Θεό, της υποταγής στο θέλημά Του και της εμπιστοσύνης στην καλοσύνη Του. Πιστεύουμε στον ίδιο Θεό, στον έναν Θεό, στον ζωντανό Θεό, στον Θεό που δημιουργεί τους κόσμους και φέρνει τα πλάσματά του στην τελειότητα τους ».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου