Ο Πάπας Φραγκίσκος πάντρεψε ένα ζευγάρι αεροσυνοδών στη διάρκεια πτήσης

Ο Πάπας Φραγκίσκος τέλεσε για πρώτη φορά στη ζωή γάμο εν πτήσει, καθώς πάντρεψε ένα ζευγάρι αεροσυνοδών στην διάρκεια μιας πτήσης εσωτερικού στη Χιλή.    Ο Ποντίφικας πραγματοποίησε ο ίδιος την τελετή, ενώνοντας με τα δεσμά του γάμου την 39χρονη Paula Podest Ruiz με τον 41χρονο Carlos Ciuffardi Elorriga στη διάρκεια μιας πτήσης από το Σαντιάγκο προς το Ικίκε.    Το ζευγάρι είπε στον Πάπα πως έχουν ήδη παντρευτεί με πολιτικό γάμο στο Σαντιάγκο και πως δεν έχουν καταφέρει να κάνουν τον θρησκευτικό επειδή η εκκλησία έχει υποστεί ζημιές από τον σεισμό του 2010, οι οποίες δεν έχουν αποκατασταθεί.    Πρακτικά αυτό που του ζήτησαν ήταν να ευλογήσει το γάμο τους, αλλά ο Ποντίφικας είχε μια καλύτερα ιδέα. 

«Μήπως θέλετε να σας παντρέψω;», τους ρώτησε, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. «Εδώ;», ήταν η απάντηση του ζευγαριού, με τον Πάπα να ανταποκρίνεται θετικά και αμέσως μετά να τελεί το μυστήριο. Μάρτυρας στον γάμο των δύο αεροσυνοδών έγινε ένα άλλο μέλος του πληρώματος και ο Πάπας υπέγραψε και το επίσημο πιστοποιητικό.

   

Πηγή: www.lifo.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 24 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024     Κατήχηση. Τα πάθη και οι αρετές. 16. Η ζωή της χάριτος

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου