Θεία Λειτουργία στο Αεροδρόμιο Maquehue στο Temuco

Θεία Λειτουργία στο Αεροδρόμιο Maquehueστο Temuco

Σήμερα το πρωί, αφήνοντας την Αποστολική Νουντσιατούρα του Σαντιάγο, ο Άγιος Πατέρας Φραγκίσκος μετέβη με αυτοκίνητο στο Αεροδρόμιο της Αεροπορικής Βάσης “Grupo8 FACH» από όπου, στις 8:00 τοπική ώρα (12 ώρα Ρώμης) απογειώθηκε με προορισμό το Τεμούκο, με ένα A321 LATAM, αφού προηγουμένως χαιρέτισε 20 άτομα της Οργανωτικής Επιτροπής.

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «La Araucania» του Temuco, ο Πάπας έγινε δεκτός από την Αυτού Εξοχότητα τον σεβασμιότατο Héctor Eduardo Vargas Bastidas, S.D.B., επίσκοπο του Temuco, από την Αυτού Εξοχότητα τον σεβασμιότατο Francisco Javier Stegmeier Schmidlin, επίσκοπο του Villarrica, από τον Πρόεδρο της Περιφέρειας και από τους Δημάρχους του Temuco, Padre de las Casas και Freire. Παρόντες ήταν επίσης μια χορωδία και μια ομάδα μικρών παιδιών. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο στο Αεροδρόμιο Maquehue.

Μετά την άφιξή του, αφού χαιρέτισε τον διοικητή της αεροπορικής βάσης και μετά από μια περιφορά με το papamobile μεταξύ των πιστών, στις 10:20 τοπική ώρα (14:20 ώρα Ρώμης), ο Πάπας προΐστατο στην Ευχαριστιακή Τελετή «για την πρόοδο των λαών». Παρόντες ήταν επίσης μεταξύ άλλων και πιστοί που εκπροσωπούσαν αυτόχθονες λαούς της Araucania οι οποίοι ζωντάνεψαν τη Θεία Λειτουργία με παραδοσιακές μουσικές. Στο τέλος της τελετής, ο επίσκοπος του Temuco, η Αυτή Εξοχότητα σεβασμιότατος Héctor Eduardo Vargas Bastidas, S.D.B., απηύθυνε χαιρετισμό προς τον Πάπα. Μετά την τελική ευλογία, ο Άγιος Πατέρας μετέβη με αυτοκίνητο στον οίκο «Madre dela Santa Cruz».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου