Ο Πάπας Φραγκίσκος επαναφέρει σε πλήρη εκκλησιαστική κοινωνία 8 Κινέζους Επισκόπους

Ο Πάπας Φραγκίσκος επαναφέρει σε πλήρη εκκλησιαστική  κοινωνία 8 Κινέζους Επισκόπους

Την ημέρα της Συμφωνίας της Αγίας Έδρας με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, ο Άγιος Πατέρας ο Πάπας Φραγκίσκος απεφάσισε να επαναφέρει σε πλήρη εκκλησιαστική κοινωνία τους Επισκόπους που είχαν χειροτονηθεί χωρίς την Ποντιφική έγκριση.

Με σκοπό να στηριχθεί η αγγελία του Ευαγγελία στην Κίνα, ο Πάπας Φραγκίσκος απεφάσισε να επαναφέρει σε πλήρη εκκλησιαστική κοινωνία τους επίσημους Επισκόπους που είχαν χειροτονηθεί χωρίς την έγκριση του Αγίου Πατέρα. Οι Επίσκοποι είναι: S.E. Mons. Giuseppe Guo Jincai, S.E. Mons. Giuseppe Huang Bingzhang, S.E. Mons. Paolo Lei Shiyin, S.E. Mons. Giuseppe Liu Xinhong, S.E. Mons. Giuseppe Ma Yinglin, S.E. Mons. Giuseppe Yue Fusheng, S.E. Mons. Vincenzo Zhan Silu e S.E. Mons. AntonioTu Shihua, O.F.M. (ο οποίος απεβίωσε στις 4 Ιανουαρίου, και πριν κοιμηθεί είχε εκφράσει την επιθυμία του να συμφιλιωθεί με την Αποστολική Έδρα).

Ο Πάπας Φραγκίσκος εύχεται ότι με τις ληφθείσες αποφάσεις, να καταστεί δυνατό να ξεκινήσει μία νέα διαδικασία που θα επιτρέψει να ξεπεραστούν οι πληγές του παρελθόντος πραγματοποιώντας την πλήρη κοινωνία όλων των Κινέζων Καθολικών.

Η Καθολική κοινότητα στην Κίνα καλείται να ζήσει σε πλήρη αδελφική συνεργασία, για να φέρει με νέα δέσμευση την αγγελία του Ευαγγελίου. Πράγματι , η Εκκλησία υπάρχει για να δίνει μαρτυρία για τον Ιησού Χριστό και τη συγχωρητική και σωτήρια Αγάπη του Θεού Πατέρα.

 +Ν

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 20 Απριλίου 2024   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο (7, 40-45) Τότε, εκείνοι απ’τον κόσμο που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου