Ο Πάπας Φραγκίσκος εξομολογήθηκε και εξομολόγησε

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξομολογήθηκε και εξομολόγησε


Στις 17 Μαρτίου 2017, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας Φραγκίσκος αρχικά εξομολογήθηκε και στη συνέχεια ο ίδιος προίστατο  στην Ακολουθία Μετανοίας με την κοινή ομολογία μετανοίας.

Στο πρώτο μέρος της Ακολουθίας   έγινε η γενικής ομολογίας των αμαρτιών, ακολούθησε η ομιλία του Αγίου Πατέρα και στη συνέχεια έγινε η  ατομική εξομολόγησης των συγκεκριμένων αμαρτιών και η ατομική άφεση.

Στη συνέχεια ο Πάπας Φραγκίσκος γονάτισε στο εξομολογητήριο για να εξομολογηθεί και για να λάβει την άφεση από έναν ιερέα. Όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας, ο Ποντίφικας στη συνέχεια εξομολόγησε επτά μετανοούντες: τρεις άντρες και τέσσερις γυναίκες, όλοι λαϊκοί. Συνολικά, οι εξομολογήσεις, οι οποίες ξεκίνησαν γύρω στις 17.00 η ώρα, διήρκησαν περίπου πενήντα λεπτά.

Η τελετή προηγήθηκε της εναρκτήριας εβδομάδας «24 Ώρες για τον Κύριο» που διοργανώνεται σε όλες τις εκκλησίες του κόσμου από το Ποντιφικό Συμβούλιο για την προώθηση του νέου ευαγγελισμού, που φέτος θα έχει θέμα: «“Misericordia io voglio” (Mt 9,13) («’Ελεος θέλω» (Μτ. 9,13). Την ερχόμενη Παρασκευή, 24 Μαρτίου, στη Ρώμη, από τις 20.00 η ώρα το βράδυ οι εκκλησίες της Santa Maria στο Trastevere και delle Stimmate di S. Francesco θα παραμείνουν ανοιχτές για την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας και για εξομολογήσεις. Το Σάββατο 25 Μαρτίου, στις 17.00 η ώρα στην εκκλησία του Santo Spirito στη Sassia, θα ολοκληρωθεί με την τέλεση της Ευχαριστίας και τον Εσπερινό, στον οποίο θα προΐσταται ο σεβασμιότατος Rino Fisichella, πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου που προωθεί αυτή την πρωτοβουλία.

Μετάφραση: ρφ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου