«Να νηστεύετε όχι μόνο τα γεύματα, αλλά και τις κακές συνήθειες»

 «Να νηστεύετε όχι μόνο τα γεύματα, αλλά και τις κακές συνήθειες»


 «Η λειτουργική περίοδος της Σαρακοστής ευνοεί την προσέγγιση με το Θεό: να νηστεύετε όχι μόνο την γεύματα, αλλά κυρίως τις κακές συνήθειες, αγαπητοί νέοι, για να αποκτήσετε μια καλύτερη κυριαρχία πάνω στον ίδιο σας τον εαυτό, η προσευχή να είναι για εσάς, αγαπητοί άρρωστοι, το μέσο για να αισθανθείτε τον Θεό κοντά σας ειδικά κατά τον πόνο, η εκτέλεση έργων ευσπλαχνίας να σας βοηθά, αγαπητοί νεόνυμφοι, να βιώνετε την συζυγική ζωή σας κάνοντας ένα άνοιγμα προς τις ανάγκες των αδελφών».

Με αυτόν τον τρόπο ο Πάπας Φραγκίσκος, σήμερα, 15 Μαρτίου 2017, στο τέλος της κατήχησης της γενικής Ακρόασης, απηύθυνε χαιρετισμό προς τους νέους, τους αρρώστους και τους νεόνυμφους.

Ο Άγιος Πατέρας χαιρέτισε επίσης τους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη που οργανώθηκε από το Κίνημα των Φοκολάρε με την ευκαιρία της 500ης επετείου από την ίδρυση τους, ζητώντας «να μαρτυρούν την ομορφιά των νέων οικογενειών, με γνώμονα την ειρήνη και την αγάπη του Χριστού».

Χαιρετισμοί του Ποντίφικα επίσης και προς την Arcicon fraternita della Santissima Trinità των Προσκυνητών από τη Νάπολη, που συνοδεύονται από τον καρδινάλιο Crescenzio Sepe, προς τα μέλη της πολιτιστικής, χριστιανικής ιταλο-ουκρανικής Οργάνωσης, προς την ορχήστρα των νέων από την Laureana di Borrello, προς την χορωδία της Ένωσης Καθολικών καλλιτεχνών του Benevento και προς τα μέλη της Ομάδας Granarolo. Σε όλους ευχήθηκε «αυτή η συνάντηση να αναζωογονήσει την κοινωνία με την καθολική διακονία του Διαδόχου του Πέτρου».

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 29-30.3.2025

Οικισμός Ενορία 29-30 Μαρτίου 2025 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού 30/3 Κυριακή 18:00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ  ΤΗΣ 3ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 26 Μαρτίου 2025    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα  Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με