Ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαριστεί τις Αρχές της Κολομβίας

Ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαριστεί τις Αρχές της Κολομβίας

ΠΑΠΑΣ_ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ_ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ_ΤΙΣ_ΑΡΧΕΣ_ΤΗΣ_ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ.jpeg

Την Κυριακή 14/2/2021 μετά το Angelus (ο γραπτός χαιρετισμός του Ποντίφικα δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα ΚΑΝΤΑΜ της 15/2/21) ο Πάπας, εκτός κειμένου, εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση της Κολομβίας για την απόφασή της να δώσει προσωρινό καθεστώς προστασίας στους 1,7 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Βενεζουέλα, που βρίσκονται στο έδαφός της.
Όπως σημείωσε “η Κολομβία δεν είναι υπεραναπτυγμένη χώρα, αντίθετα έχει προβλήματα φτώχειας και ειρήνης (λόγω πολυετούς πολέμου) όμως είχε το κουράγιο να λάβει τη σημαντική αυτή απόφαση και την ευχαριστώ ιδιαίτερα”.
Η απόφαση αυτή, όπως σημείωσαν οι εκκλησιαστικές αρχές της Κολομβίας που χαιρέτησαν την κυβερνητική απόφαση, αλλά και της Βενεζουέλας, θα δώσει για 10 χρόνια ένα προσωρινό καθεστώς νομιμοποίησης των πολιτών της Βενεζουέλας, που έχουν διαφύγει στη γειτονική χώρα. Την περίοδο αυτή που ελπίζεται να έχουν βελτιωθεί οι οικονομικές συνθήκες στη χώρα προέλευσης, ώστε οι άνθρωποι να γυρίσουν στα σπίτια τους, οι υπήκοοι Βενεζουέλας θα έχουν πρόσβαση σε δομές υγείας, παιδείας και εργασίας, στην Κολομβία. Αυτό, φυσικά, θα συντελέσει στην αποδοχή, προστασία και ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.
Όλα αυτά με την ενεργή βοήθεια της Κάριτας και άλλων δομών κοινωνικής συμπαράστασης της Καθολικής Εκκλησίας της Κολομβίας, σε συνεργασία με την Εκκλησία της Βενεζουέλας.
Με λιγότερους πόρους αλλά μεγαλύτερη “καρδιά” από τις κυβερνήσεις (και τους χριστιανούς κατοίκους…) των πλουσίων χωρών.

Πληροφόρηση: Vatican News, Πρακτορείο FIDES.
Φωτογραφία: από Vatican News.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου