Ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαριστεί την Εκκλησία της Πολωνίας για την ένθερμη υποδοχή

Ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαριστεί την Εκκλησίατης Πολωνίας για την ένθερμη υποδοχή

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας, αλλά στην καρδιά του Πάπα υπάρχει ακόμη η χαρά από το τελευταίο ταξίδι του στην Πολωνία στα τέλη Ιουλίου, με την ευκαιρία της 31ης Παγκόσμιας Ημέρας της Νεολαίας  στην Κρακοβία. «Με μεγάλη χαρά η σκέψη μου επιστρέφει στις συναντήσεις με τους νέους από διαφορετικά έθνη» γράφει πράγματι ο Φραγκίσκος σε μία επιστολή προς τον πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Πολωνίας, Σεβασμιότατο Stanislaw Gadecki.

Στο κείμενο – που έλαβε το Πρακτορείο Ειδήσεων ΖΕΝΙΤ – ο Πάπας εκφράζει «βαθιά ευγνωμοσύνη» προς την Εκκλησία της Πολωνίας για τη «θερμή υποδοχή» και για «την προσήλωση με την οποία ετοιμάστηκε η επίσκεψή μου». «Συγκινήθηκα βαθιά από τη σταθερότητα της πίστης σας, από την ακλόνητη ελπίδα που διατηρείτε, παρά τις δυσκολίες και τις τραγωδίες, και από την ένθερμη φιλανθρωπία που ζωντανεύει την ανθρώπινη και χριστιανική πορεία σας”, αναφέρει.

Διατηρώ, γράφει «μια δυνατή και αγαπητή ανάμνηση» ειδικά από την επίσημη ευχαριστιακή Τελετή στο ιερό Θεομητορικό  Προσκύνημα της Czestochowa, κατά την 1050η επέτειο του Βαπτίσματος της Πολωνίας, όπως και «για την συγκινητική σιωπή και προσευχή» στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Ο Ποντίφικας στη συνέχεια διαβεβαιώνει ότι θα προσευχηθεί «ώστε η Εκκλησία της Πολωνίας να συνεχίσει την πορεία της με επιμονή και θάρρος, μαρτυρώντας σε όλους την φιλεύσπλαχνη αγάπη του Κυρίου».

Ταυτόχρονα, ο Πάπας έγραψε μια επιστολή και προς τον Εκλαμπρότατο Καρδινάλιο Stanislaw Dziwisz, Αρχιεπίσκοπο της Κρακοβίας, ευχαριστώντας τον για την ευγενική και καλοκάγαθη στάση του ως σημείο αγάπης προς την Εκκλησία.

Διαβάζουμε στο κείμενο: «Κατά την επιστροφή μου από την ποιμαντική επίσκεψή μου στην Κρακοβία, κατά την οποία μου δόθηκε η χαρά να είμαι ευγνώμων στη μνήμη του Σεπτού Προκατόχου μου Αγίου Ιωάννη Παύλου ΙΙ, να ζήσω στιγμές βαθιάς κοινωνίας με αυτή την Εκκλησία της Πολωνίας και να ζήσω την εμπειρία της πίστης ενός τεράστιου πλήθους νέων που προέρχονταν από διαφορετικές Ηπείρους, επιθυμώ να εκφράσω σε εσάς, στους ιερείς, στα άτομα της αφιερωμένης ζωής και σε ολόκληρη την Εκκλησιαστική Κοινότητα τη βαθιά ευγνωμοσύνη μου για την εγκάρδια υποδοχή στο σπίτι σας και για την   μεγάλη προσοχή που δείξατε σε εμένα και τους συνεργάτες μου».

«Φέρω ακόμη στην καρδιά μου την ανάμνηση των συγκινητικών λειτουργικών τελετών που χαρακτηρίζονταν από βαθιά συμμετοχή και ζωντάνευαν από τη φλογερή πίστη», γράφει ο Πάπας. Ευχαριστεί όλους εκείνους που  «εργάστηκαν για την επιτυχία αυτών των αξέχαστων ημερών πίστης και προσευχής».

Ο Πάπας Φραγκίσκος δηλώνει ευγνώμων «για τη βαθιά αγάπη προς τον διάδοχο του Πέτρου, η οποία εκδηλώθηκε  από διάφορες οργανώσεις εκκλησιαστικές και πολιτικές, όπως και από μεμονωμένους πιστούς: όλα αυτά – υπογραμμίζει – είναι σημάδι της αγάπης για την Εκκλησία, στον απόηχο της άφθαρτης και ευσεβής στοργής προς τον Άγιο Ιωάννη Παύλο ΙΙ».

Εξ ου και η ενθάρρυνση προς όλη την Αρχιεπισκοπή της Κρακοβίας «για να συνεχίσει την πορεία της, μαρτυρώντας διαρκώς την Θεία Ευσπλαχνία», μαζί με μια προσευχή προς τον Θεό για τη χορήγηση «πολλών χαρισμάτων και ουράνιας παρηγοριάς» ειδικά για τους νέους, «για  τη βίωση μιας της μεγάλης αποδοχής του Ευαγγελίου».

ρφ (μετάφραση)

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου