Ο Πάπας απαγγέλει το Ροδάριο για τα θύματα του σεισμού της Κεντρικής Ιταλίας.

Ο Πάπας απαγγέλει το Ροδάριο για τα θύματα του σεισμού της Κεντρικής Ιταλίας.

Πολύ μεγάλο πόνο προκάλεσε στον Πάπα η είδηση του σεισμού που έπληξε βίαια την κεντρική Ιταλία, και ιδιαίτερα τις περιοχές Lazio, Marche και Umbria, έτσι ώστε να μη μπορεί να προφέρει ακόμη και την κατήχησή του κατά την γενική ακρόαση της Τετάρτης. Πράγματι, στους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Άγιος Πατέρας ανακοίνωσε ότι επιθυμεί την αναβολή της για την επόμενη εβδομάδα για να απαγγείλουν μαζί τα Λυπηρά Μυστήρια του Ροδαρίου στη μνήμη των θυμάτων. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν.

«Είχα προετοιμάσει τη σημερινή κατήχηση, όπως κάθε Τετάρτη του φετινού έτους της Ευσπλαχνίας, σχετικά με το θέμα της εγγύτητας του Ιησού», είπε ο Φραγκίσκος, «αλλά ενόψει της είδησης του σεισμού που έπληξε την κεντρική Ιταλία, καταστρέφοντας ολόκληρες περιοχές και αφήνοντας νεκρούς και τραυματίες, δεν μπορώ να μην εκφράσω τη μεγάλη μου λύπη και την εγγύτητά μου σε όλους όσους βρίσκονται στους χώρους που έχουν πληγεί από τη σεισμική δόνηση, σε όλους αυτούς που έχουν χάσει αγαπημένα πρόσωπα και σε εκείνους που εξακολουθούν να αισθάνονται κλονισμένοι από το φόβο και τον τρόμο».

«Να ακούει κανείς τον δήμαρχο της Amatrice να λέει: «Το χωριό δεν υπάρχει πια και γνωρίζουμε ότι μεταξύ των νεκρών υπάρχουν και παιδιά, με συγκινεί πράγματι πάρα πολύ», πρόσθεσε ο Ποντίφικας. «Γι αυτό επιθυμώ να διαβεβαιώσω όλους αυτούς τους ανθρώπους των περιοχών Accumoli, Amatrice ή αλλού, στην διοικητική περιοχή του Rieti, του Ascoli Piceno και σε άλλες σε ολόκληρο το Lazio και στις Umbria και Marche, για την προσευχή και να τους πω να είναι σίγουροι για τη στοργή και την αγκαλιά ολόκληρης της Εκκλησίας που αυτή τη στιγμή επιθυμεί να τους σφίξει στην αγκαλιά της με μητρική αγάπη, καθώς και για τη δική μας αγκαλιά, εδώ στην πλατεία».

Στη συνέχεια ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές και όσους εμπλέκονται στην προστασία των πολιτών που αυτές τις στιγμές δραστηριοποιούνται στην παροχή βοήθειας προς τους πολίτες. «Σας ζητώ να ενωθείτε μαζί μου στην προσευχή – είπε – ώστε ο Κύριος Ιησούς, που πάντα συγκινείται από τον ανθρώπινο πόνο, να παρηγορήσει αυτές τις πονεμένες καρδιές και να τους χαρίσει την ειρήνη με τη μεσολάβηση της Θεοτόκου Μαρίας. Ας αφεθούμε να μας οδηγήσει ο Ιησούς».

“ Γι’ αυτό – κατέληξε ο Φραγκίσκος – αναβάλουμε για την επόμενη εβδομάδα την κατήχηση αυτής της Τετάρτης και σας καλώ να απαγγείλετε μαζί μου, για αυτούς τους αδελφούς μας και τις αδελφές μας, ένα μέρος από το Άγιο Ροδάριο».

φρ (μετάφραση)
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση Πάπα Φραγκίσκου, 22 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023   Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού. Η

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου