Ο Πάπας εγκρίνει την έναρξη της διαδικασίας για την μακαριονυμία

Ο Πάπας εγκρίνει την έναρξη της διαδικασίας για την μακαριονυμία

Ο Πάπας ενέκρινε την έναρξη της διαδικασίας για την μακαριονυμία του πατέρα Jacques Hamel, του ογδοντάχρονου ιερέα που δολοφονήθηκε τον Ιούλιο, μέσα στην εκκλησία του στην Ρουέν, από δύο τζιχαδιστές, άροντας το χρονικό διάστημα των πέντε χρόνων που κανονικά πρέπει να περάσει από τον θάνατο κάποιου. Αυτό ανακοίνωσε ο επίσκοπος της Ρουέν Dominique Lebrunο οποίος ενημερώθηκε σχετικά με αυτή την παπική απόφαση από την Congregazioneperle Cause dei Santi (Ρωμαϊκή Σύνοδος για τις περιπτώσεις Αγίων).

Όπως αναφέρεται σε ένα ενημερωτικό δελτίο της γαλλικής μητρόπολης: «ο Πάπας Φραγκίσκος εκφράστηκε με αποφασιστικό τρόπο για το μαρτύριο του πατέρα JacquesHamelκατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας της 14ης Σεπτεμβρίου, την οποία τέλεσε μαζί με τον σεβασμιότατο Dominique Lebrun, αρχιεπίσκοπο της Rouen, την οικογένεια του ιερέα και τους προσκυνητές της μητρόπολης. Στη συνέχεια ο σεβασμιότατος Lubrun ενημερώθηκε από την Congregazioneperle Cause dei Santi (Ρωμαϊκή Σύνοδος για τις υποθέσεις Αγίων) ότι ο Πάπας Φραγκίσκος εξήρε την συνήθη αναγκαία αναμονή των πέντε ετών πριν την έναρξη της επίσημης διερεύνησης για την αγιοποίηση. Ευχαριστώντας θερμά τον Πάπα γι’ αυτή την εξαιρετική κίνηση, ο αρχιεπίσκοπος της Rouenαποφάσισε να ξεκινήσει τη διαδικασία, κατά τη διάρκεια της ημέρας επαναλειτουργίας της εκκλησία Saint-Etienne-du-Rouvray (Αγίου Στεφάνου du Rouvray)».

Ήδη στο τέλος της εν λόγω Θείας Λειτουργίας στην Santa Marta, ο Άγιος Πατέρας, συναντώντας κατ’ ιδίαν τον ιεράρχη, είχε πει: «Έκθεσε σε κοινή θέα στην εκκλησία, την φωτογραφία του πατέρα Jacques Hamel: είναι ήδη Μακάριος. Και εάν κάποιος διαμαρτυρηθεί, πείτε ότι σας έχει εξουσιοδοτήσει ο Πάπας».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου