«Ο νέος που δεν μπαίνει σε πορεία είναι ήδη γέρος»

«Ο νέος που δεν μπαίνει σε πορεία είναι ήδη γέρος»

Είναι το χαρακτηριστικό της νεολαίας να βρίσκεται σε πορεία προς κάτι:  στο δρόμο των ονείρων , των σχεδίων , των επιθυμιών, της αγάπης. Αυτό υπογράμμισε ο Άγιος Πατέρας ο Πάπας Φραγκίσκος  στο σύντομο μήνυμα που .που έστειλε το Σάββατο  20 Οκτωβρίου για να χαιρετήσει  τις εβδομήντα χιλιάδες συμμετέχοντες  στο 28ο προσκύνημα  των νέων από τη Χιλή  στο Προσκύνημα της Αγίας Θηρεσίας του los Andes. “Σας ευχαριστώ για τη μαρτυρία πίστης που δίνετε – τους Είπε στα ισπανικά – διότι ο νέος που δεν  μπαίνει σε πορεία  έχει γεράσει πολύ γρήγορα”.

 27 χιλιόμετρα με τα πόδια

Έφυγαν από το Chacabuco, οι προσκυνητές διέσχισαν 27 χιλιόμετρα με τα πόδια για να φθάσουν  στο Προσκύνημα  όπου έχει ταφεί  η σύγχρονή τους  Καρμελίτισσα  (1900-1920),  που έγινε η πρώτη Αγία της Χιλής.  “Έχτε βαδίσει πολύ – συνέχισε ο Ποντίφικας- συμμερίστηκε τη ζωή του Χριστού γι’ αυτό έγινε αγία». Από αυτό  η τελική πρόσκληση:  σ’ αυτά τα τριάντα χιλιόμετρα  που βαδίσατε, πολλά συνέβησαν  στο νου και στην καρδιά σας. Μη τα’ αφήστε να περάσουν,. Μη τα ξεχάσετε, πάρτε μας μαζί σας στο σπίτι σας , με τους φίλους σας  για να  ανθίσουν και να καρποφορήσουν”.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ  ΤΗΣ 3ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 22 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου